BuSO Opleidingsvorm 4 - Brood- en banketbakkerij en confiserie  

Beschrijving van de richting "Brood- en banketbakkerij en confiserie" (OV 4 )

Deze veelzijdige richting is zeer praktijkgericht. Je krijgt slechts weinig algemeen vormende vakken.
Bijzonder veel aandacht gaat naar de regelgeving over gezondheid, veiligheid, hygiëne en milieu.
Later kan je zowel terecht in ambachtelijke en industriële bakkerijen, als in de sector van de chocoladeverwerking of ijsbereiding….

Dank zij de vele praktijkuren kan je op het einde van de 3de graad zelfstandig verschillende soorten brood, harde en zachte broodjes, gebak en taarten bakken.
Ook ijs-, chocoladebereiding en het bewerken van suikerwerk en marsepein heb je in de vingers.
Bovendien leer je je eindproducten creatief decoreren en passend garneren.

Tijdens je stages leer je het reilen en zeilen in de banketbakkerij efficiënt organiseren, de winkelverkoop voorbereiden en verzorgde en smakelijke afgewerkte producten leveren.
Je leert over commerciële bedrijfsvoering, kostprijsberekening, voorraadbeheer, automatisering, eenvoudig boekhouden…

\"\\"Uitroep-teken\\"\" In deze richting besteed je heel wat geld aan de aankoop van beroepsmateriaal en -kledij. Dat is echter geen verloren geld: meestal kan alles later nog gebruikt worden.

\"\\"Uitroep-teken\\"\" Een allergie aan bepaalde grondstoffen kan een tegenindicatie zijn voor deze opleiding.

\"\\"Uitroep-teken\\"\" Hou er ook rekening mee dat je in deze beroepssector \\\'s morgens vroeg begint te werken en ook in het weekend.

 

Waar kan ik "Brood- en banketbakkerij en confiserie" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Brood- en banketbakkerij en confiserie" ? (OV 4 - G3)

BuSO Opleidingsvorm 4 - Brood- en banketbakkerij en confiserie  

Beschrijving van de richting "Brood- en banketbakkerij en confiserie" (OV 4 )

Deze veelzijdige richting is zeer praktijkgericht. Je krijgt slechts weinig algemeen vormende vakken.
Bijzonder veel aandacht gaat naar de regelgeving over gezondheid, veiligheid, hygiëne en milieu.
Later kan je zowel terecht in ambachtelijke en industriële bakkerijen, als in de sector van de chocoladeverwerking of ijsbereiding….

Dank zij de vele praktijkuren kan je op het einde van de 3de graad zelfstandig verschillende soorten brood, harde en zachte broodjes, gebak en taarten bakken.
Ook ijs-, chocoladebereiding en het bewerken van suikerwerk en marsepein heb je in de vingers.
Bovendien leer je je eindproducten creatief decoreren en passend garneren.

Tijdens je stages leer je het reilen en zeilen in de banketbakkerij efficiënt organiseren, de winkelverkoop voorbereiden en verzorgde en smakelijke afgewerkte producten leveren.
Je leert over commerciële bedrijfsvoering, kostprijsberekening, voorraadbeheer, automatisering, eenvoudig boekhouden…

\"Uitroep-teken\" In deze richting besteed je heel wat geld aan de aankoop van beroepsmateriaal en -kledij. Dat is echter geen verloren geld: meestal kan alles later nog gebruikt worden.

\"Uitroep-teken\" Een allergie aan bepaalde grondstoffen kan een tegenindicatie zijn voor deze opleiding.

\"Uitroep-teken\" Hou er ook rekening mee dat je in deze beroepssector \'s morgens vroeg begint te werken en ook in het weekend.

Waar kan ik "Brood- en banketbakkerij en confiserie" volgen ? (OV 4 - G3)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Brood- en banketbakkerij en confiserie" ? (OV 4 - G3)