BuSO Opleidingsvorm 4 - Slagerijtechnieken  

Beschrijving van de richting "Slagerijtechnieken" (OV 4 )

Slagerijtechnieken is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming. De focus ligt op het aanleren van basistechnieken die nodig zijn voor eenvoudige versnijdingen van vlees en lekkere vleesbereidingen.

  • Je verkent de uitbatingsvormen, grondstoffen en het materieel van de slagerij. 
  • Je leert over de technologische processen, de kwaliteitscontrole en het plannen en organiseren bij uitsnijden, het bereiden van vleeswaren en verkoopbare gerechten. 
  • Je let daarbij specifiek op voedingswaarde en gezondheid en op economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. 
  • Ook arbeids- en voedselveiligheid is voor jou belangrijk. 
  • Deze studierichting heeft niet alleen aandacht voor het werken met grote en kleine stukken vlees en het hanteren van de juiste snij- en uitbeentechnieken maar gaat ook dieper in op processen achter gebruikte technieken én bereidingen.   
  • Er is ook aandacht voor ondernemingsvormen, aan- en verkoopverrichtingen, betaling en boekhouding. 
  • In slagerijtechnieken wordt een nadruk gelegd op onderzoeksvaardigheden, inzicht, plannen en organiseren. 
  • Er is ook specifiek aandacht voor administratieve taken en ICT, organisatie van en controle op het productieproces en kwaliteitsbeoordeling.
  

 

Waar kan ik "Slagerijtechnieken" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Slagerijtechnieken" ? (OV 4 - G2)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:






BuSO Opleidingsvorm 4 - Slagerijtechnieken  

Beschrijving van de richting "Slagerijtechnieken" (OV 4 )

Slagerijtechnieken is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming. De focus ligt op het aanleren van basistechnieken die nodig zijn voor eenvoudige versnijdingen van vlees en lekkere vleesbereidingen.

  • Je verkent de uitbatingsvormen, grondstoffen en het materieel van de slagerij. 
  • Je leert over de technologische processen, de kwaliteitscontrole en het plannen en organiseren bij uitsnijden, het bereiden van vleeswaren en verkoopbare gerechten. 
  • Je let daarbij specifiek op voedingswaarde en gezondheid en op economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. 
  • Ook arbeids- en voedselveiligheid is voor jou belangrijk. 
  • Deze studierichting heeft niet alleen aandacht voor het werken met grote en kleine stukken vlees en het hanteren van de juiste snij- en uitbeentechnieken maar gaat ook dieper in op processen achter gebruikte technieken én bereidingen.   
  • Er is ook aandacht voor ondernemingsvormen, aan- en verkoopverrichtingen, betaling en boekhouding. 
  • In slagerijtechnieken wordt een nadruk gelegd op onderzoeksvaardigheden, inzicht, plannen en organiseren. 
  • Er is ook specifiek aandacht voor administratieve taken en ICT, organisatie van en controle op het productieproces en kwaliteitsbeoordeling.
  

Waar kan ik "Slagerijtechnieken" volgen ? (OV 4 - G2)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Slagerijtechnieken" ? (OV 4 - G2)