BuSO Opleidingsvorm 4 - Horeca  

Beschrijving van de richting "Horeca" (OV 4 )

Horeca is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming.

  • Je verkent activiteiten in de keuken, het restaurant en logies op vlak van uitbating, grondstoffen en materieel. 
  • Je leert over de basiskennis en -vaardigheden in keuken, restaurant en onthaal van gasten en let daarbij specifiek op voedingswaarde en gezondheid en op economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. 
  • Ook arbeids- en voedselveiligheid is voor jou belangrijk. 
  • Je oefent in gastvrijheid en goede communicatie met aandacht voor talen, correcte sociale omgangsvormen en etiquette. 
  • In deze studierichting is inzicht in ondernemen en boekhouding belangrijk.
  • Je leert technieken voor warme en koude basiskeukenbereidingen, gasten ontvangen en bedienen, gerechten en dranken voorstellen en serveren. 
  • In deze studierichting ga je niet alleen in op het bereiden en proeven van culinaire gerechten, maar leer je ook over de processen achter bereidingen en technieken.
  

 

Waar kan ik "Horeca" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Horeca" ? (OV 4 - G2)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:








BuSO Opleidingsvorm 4 - Horeca  

Beschrijving van de richting "Horeca" (OV 4 )

Horeca is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming.

  • Je verkent activiteiten in de keuken, het restaurant en logies op vlak van uitbating, grondstoffen en materieel. 
  • Je leert over de basiskennis en -vaardigheden in keuken, restaurant en onthaal van gasten en let daarbij specifiek op voedingswaarde en gezondheid en op economisch en duurzaam handelen, plannen en organiseren. 
  • Ook arbeids- en voedselveiligheid is voor jou belangrijk. 
  • Je oefent in gastvrijheid en goede communicatie met aandacht voor talen, correcte sociale omgangsvormen en etiquette. 
  • In deze studierichting is inzicht in ondernemen en boekhouding belangrijk.
  • Je leert technieken voor warme en koude basiskeukenbereidingen, gasten ontvangen en bedienen, gerechten en dranken voorstellen en serveren. 
  • In deze studierichting ga je niet alleen in op het bereiden en proeven van culinaire gerechten, maar leer je ook over de processen achter bereidingen en technieken.
  

Waar kan ik "Horeca" volgen ? (OV 4 - G2)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Horeca" ? (OV 4 - G2)