BuSO Opleidingsvorm 4 - Bakkerijtechnieken  

Beschrijving van de richting "Bakkerijtechnieken" (OV 4 )

Bakkerijtechnieken is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming.

  • Je leert basistechnieken aan die nodig zijn om brood- en banketbakkerijproducten te bereiden. 
  • Je beleeft plezier aan het bereiden en proeven van deze producten maar je wil ook dieper ingaan op processen achter de bereidingen en de gebruikte technieken. 
  • Je bent nauwkeurig in het hanteren van de juiste maten, hoeveelheden en gewichten en hecht veel belang aan hygiënisch en veilig werken en creativiteit bij het uitvoeren van opdrachten.
  • Je verdiept je in de uitbatingsvormen, de grondstoffen en het materieel van de bakkerij.
  •  Het is nodig dat je inzicht verwerft in de technologische processen, de kwaliteitscontrole en het plannen en organiseren wanneer je brood- en banketbakkerijproducten bereidt. 
  • Je houdt rekening met de voedingswaarde en gezondheid en met economisch en duurzaam handelen. 
  • Je onderzoekt de invloed van omgevingsfactoren, grondstoffen, hulpstoffen en additieven en leren toestellen en materialen uit de brood- en banketbakkerij veilig en correct gebruiken. 
  • Je leert over wetgeving op vlak van arbeids- en voedselveiligheid.  
  • In deze studierichting is er ook aandacht voor ondernemingsvormen, aan- en verkoopverrichtingen, betaling en boekhouding. 
  • In bakkerijtechnieken wordt een nadruk gelegd op onderzoeksvaardigheden, inzicht, plannen en organiseren. 
  • Er is ook specifiek aandacht voor administratieve taken en ICT, organisatie van en controle op het productieproces en kwaliteitsbeoordeling.

 

Waar kan ik "Bakkerijtechnieken" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Bakkerijtechnieken" ? (OV 4 - G2)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:






BuSO Opleidingsvorm 4 - Bakkerijtechnieken  

Beschrijving van de richting "Bakkerijtechnieken" (OV 4 )

Bakkerijtechnieken is een theoretisch-praktische studierichting. Je krijgt een basisvorming en een specifieke vorming.

  • Je leert basistechnieken aan die nodig zijn om brood- en banketbakkerijproducten te bereiden. 
  • Je beleeft plezier aan het bereiden en proeven van deze producten maar je wil ook dieper ingaan op processen achter de bereidingen en de gebruikte technieken. 
  • Je bent nauwkeurig in het hanteren van de juiste maten, hoeveelheden en gewichten en hecht veel belang aan hygiënisch en veilig werken en creativiteit bij het uitvoeren van opdrachten.
  • Je verdiept je in de uitbatingsvormen, de grondstoffen en het materieel van de bakkerij.
  •  Het is nodig dat je inzicht verwerft in de technologische processen, de kwaliteitscontrole en het plannen en organiseren wanneer je brood- en banketbakkerijproducten bereidt. 
  • Je houdt rekening met de voedingswaarde en gezondheid en met economisch en duurzaam handelen. 
  • Je onderzoekt de invloed van omgevingsfactoren, grondstoffen, hulpstoffen en additieven en leren toestellen en materialen uit de brood- en banketbakkerij veilig en correct gebruiken. 
  • Je leert over wetgeving op vlak van arbeids- en voedselveiligheid.  
  • In deze studierichting is er ook aandacht voor ondernemingsvormen, aan- en verkoopverrichtingen, betaling en boekhouding. 
  • In bakkerijtechnieken wordt een nadruk gelegd op onderzoeksvaardigheden, inzicht, plannen en organiseren. 
  • Er is ook specifiek aandacht voor administratieve taken en ICT, organisatie van en controle op het productieproces en kwaliteitsbeoordeling.

Waar kan ik "Bakkerijtechnieken" volgen ? (OV 4 - G2)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Bakkerijtechnieken" ? (OV 4 - G2)