BuSO Opleidingsvorm 4 - Bakkerij  

Beschrijving van de richting "Bakkerij" (OV 4 )

Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat…

In deze  praktische studierichting met finaliteit arbeidsmarkt, mag je zelf veel oefenen.
Je leert verschillende grondstoffen en machines kennen die gebruikt worden in een bakkerij. Je leert op een veilige manier met het materieel werken.

Je leert  verschillende soorten degen maken en beslag samenstellen. Je oefent in het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens je opdrachten.

Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert je werkzaamheden in een (banket)bakkerij plannen en organiseren.

Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust  en hygiënisch werken en  leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid.

 

Waar kan ik "Bakkerij" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Bakkerij" ? (OV 4 - G2)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:







BuSO Opleidingsvorm 4 - Bakkerij  

Beschrijving van de richting "Bakkerij" (OV 4 )

Eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten bereiden en proeven lijkt je wel wat…

In deze  praktische studierichting met finaliteit arbeidsmarkt, mag je zelf veel oefenen.
Je leert verschillende grondstoffen en machines kennen die gebruikt worden in een bakkerij. Je leert op een veilige manier met het materieel werken.

Je leert  verschillende soorten degen maken en beslag samenstellen. Je oefent in het bakken en het afwerken van baksels. Uiteraard leer je ook je eigen creativiteit gebruiken tijdens je opdrachten.

Je leert de kostprijs van grondstoffen berekenen, de juiste maten, gewichten en hoeveelheden uit recepten opvolgen. Je leert hoe je producten dient te bewaren en hoe je je lekkere broodjes en gebak kan verpakken met het oog op de verkoop. Je leert je werkzaamheden in een (banket)bakkerij plannen en organiseren.

Daarnaast is er ook aandacht voor veilig, milieubewust  en hygiënisch werken en  leer je rekening houden met voedselveiligheid, voedingswaarde en gezondheid.

Waar kan ik "Bakkerij" volgen ? (OV 4 - G2)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Bakkerij" ? (OV 4 - G2)