BuSO Opleidingsvorm 4 - Voedingstechnieken  

Beschrijving van de richting "Voedingstechnieken" (OV 4 )

Een bepaalde vooropleiding is niet nodig.
Starten kan na elke basisoptie van het tweede leerjaar.
Voedingstechnieken is een polyvalente theoretische-technische opleiding en bestudeert de productie van levensmiddelen. Je werkterrein is het labo.
Microbiologie, chemie en fysica zijn je vakken. De opleiding omvat een groot pakket algemene en technische vakken, toegespitst op levensmidden in het algemeen, aangevuld met praktijklessen die basistechnieken uit de keuken, bakkerij en banketbakkerij, slagerij en spekslagerij aanleren. 

Vanuit de groeiende nood aan veilig voedsel is een behoefte ontstaan aan een studierichting Voedingstechnieken.
In de levens-middelenindustrie werken meer en meer deskundigen aan de ontwikkeling en verbetering van voedselproducten en productiemethoden.
Grotere bedrijven doen steeds meer een beroep op afgestudeerden uit het studiegebied Voeding die verantwoordelijke functies kunnen opnemen.

 

Waar kan ik "Voedingstechnieken" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Voedingstechnieken" ? (OV 4 - G2)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:





BuSO Opleidingsvorm 4 - Voedingstechnieken  

Beschrijving van de richting "Voedingstechnieken" (OV 4 )

Een bepaalde vooropleiding is niet nodig.
Starten kan na elke basisoptie van het tweede leerjaar.
Voedingstechnieken is een polyvalente theoretische-technische opleiding en bestudeert de productie van levensmiddelen. Je werkterrein is het labo.
Microbiologie, chemie en fysica zijn je vakken. De opleiding omvat een groot pakket algemene en technische vakken, toegespitst op levensmidden in het algemeen, aangevuld met praktijklessen die basistechnieken uit de keuken, bakkerij en banketbakkerij, slagerij en spekslagerij aanleren. 

Vanuit de groeiende nood aan veilig voedsel is een behoefte ontstaan aan een studierichting Voedingstechnieken.
In de levens-middelenindustrie werken meer en meer deskundigen aan de ontwikkeling en verbetering van voedselproducten en productiemethoden.
Grotere bedrijven doen steeds meer een beroep op afgestudeerden uit het studiegebied Voeding die verantwoordelijke functies kunnen opnemen.

Waar kan ik "Voedingstechnieken" volgen ? (OV 4 - G2)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Voedingstechnieken" ? (OV 4 - G2)