BuSO Opleidingsvorm 4 - Slagerij en vleeswarenbereiding  

Beschrijving van de richting "Slagerij en vleeswarenbereiding" (OV 4 )

In deze praktijkgerichte opleiding krijg je eerder weinig algemene vakken.
Van jou wordt vooral belangstelling in de vleessector verwacht.
Je leert immers verschillende soorten vlees, kruiden en grondstoffen (vb. natuur- en kunstdarmen…) kennen.
Je leert kwaliteit onderscheiden, levende slachtdieren beoordelen en slachten.
Je leert vers vlees uitsnijden, uitbenen, versnijden en winkelklaar maken.
Bij dit alles leer  je rekening houden met hygiëne, veiligheid en efficiënt werken.

Al doende leer je basisbereidingen klaarmaken en je eindproducten mooi presenteren.
Je leert machines bedienen en je verwerft inzicht in de organisatie en de winkeluitrusting van  een slagerij.

Hou er rekening mee dat de aankoop van beroepsmateriaal (messen…) en –kledij een meerkost betekent.

 

Waar kan ik "Slagerij en vleeswarenbereiding" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Slagerij en vleeswarenbereiding" ? (OV 4 - G2)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:





BuSO Opleidingsvorm 4 - Slagerij en vleeswarenbereiding  

Beschrijving van de richting "Slagerij en vleeswarenbereiding" (OV 4 )

In deze praktijkgerichte opleiding krijg je eerder weinig algemene vakken.
Van jou wordt vooral belangstelling in de vleessector verwacht.
Je leert immers verschillende soorten vlees, kruiden en grondstoffen (vb. natuur- en kunstdarmen…) kennen.
Je leert kwaliteit onderscheiden, levende slachtdieren beoordelen en slachten.
Je leert vers vlees uitsnijden, uitbenen, versnijden en winkelklaar maken.
Bij dit alles leer  je rekening houden met hygiëne, veiligheid en efficiënt werken.

Al doende leer je basisbereidingen klaarmaken en je eindproducten mooi presenteren.
Je leert machines bedienen en je verwerft inzicht in de organisatie en de winkeluitrusting van  een slagerij.

Hou er rekening mee dat de aankoop van beroepsmateriaal (messen…) en –kledij een meerkost betekent.

Waar kan ik "Slagerij en vleeswarenbereiding" volgen ? (OV 4 - G2)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Slagerij en vleeswarenbereiding" ? (OV 4 - G2)