BuSO Opleidingsvorm 4 - Wereldgastronomie  

Beschrijving van de richting "Wereldgastronomie" (OV 4 )

Je wil een gespecialiseerde kok in de wereldkeuken worden en bouwt in dit specialisatiejaar verder op hetgeen je reeds leerde over voedselbereiding en bediening.

Je staat open voor internationale gerechten en dranken, voor vegetarische en biologische producten.
Reizen en de toenemende vermenging van culturen verbreden onze kijk op gastronomie.
Ook de stijgende bezorgdheid in verband met milieu, natuur en gezondheid leert ons nieuwe producten, gerechten en dranken kennen.

Je leert op deze veranderingen en evoluties inspelen en maakt kennis met de Scandinavische, Italiaanse en Oosterse eetcultuur.
Je leert smaakvolle en gezonde gerechten en dranken bereiden, gebruikmakend van creatieve kooktechnieken, biologische/vegetarische ingrediënten en producten uit de wereldkeuken.
Je leert rekening houden met de gezondheidseisen of filosofisch-religieuze wensen van de klant.
Dank zij aangepaste stages doe je heel wat ervaring op over de Wereldkeuken.

 

Waar kan ik "Wereldgastronomie" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

 

Wat kan je behalen na "Wereldgastronomie" ? (OV 4 - G3)

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Maître d'hôtel ( knelpuntberoep)

 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:






BuSO Opleidingsvorm 4 - Wereldgastronomie  

Beschrijving van de richting "Wereldgastronomie" (OV 4 )

Je wil een gespecialiseerde kok in de wereldkeuken worden en bouwt in dit specialisatiejaar verder op hetgeen je reeds leerde over voedselbereiding en bediening.

Je staat open voor internationale gerechten en dranken, voor vegetarische en biologische producten.
Reizen en de toenemende vermenging van culturen verbreden onze kijk op gastronomie.
Ook de stijgende bezorgdheid in verband met milieu, natuur en gezondheid leert ons nieuwe producten, gerechten en dranken kennen.

Je leert op deze veranderingen en evoluties inspelen en maakt kennis met de Scandinavische, Italiaanse en Oosterse eetcultuur.
Je leert smaakvolle en gezonde gerechten en dranken bereiden, gebruikmakend van creatieve kooktechnieken, biologische/vegetarische ingrediënten en producten uit de wereldkeuken.
Je leert rekening houden met de gezondheidseisen of filosofisch-religieuze wensen van de klant.
Dank zij aangepaste stages doe je heel wat ervaring op over de Wereldkeuken.

Waar kan ik "Wereldgastronomie" volgen ? (OV 4 - G3)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wat kan je behalen na "Wereldgastronomie" ? (OV 4 - G3)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Maître d'hôtel ( knelpuntberoep)