BuSO Opleidingsvorm 3 - Medewerker (banket)bakkerij duaal  

Beschrijving van de richting "Medewerker (banket)bakkerij duaal" (OV 3 )

Je krijgt je beroepsgerichte vorming vooral op je werkplek. Daar gebeurt een groot deel van je opleiding.
Gemiddeld gaat het over 20 u (of meer) per week.

Wat leer je tijdens deze duale opleiding?

  • Verschillende soorten (gist)degen (broden, zachte en harde luxe, taarten, gerezen bladerdeegproducten, gezondheidsgerelateerde producten, …) en verschillende soorten degen en beslagen (vet- , kook- en bladerdeegproducten, producten van beslagen, producten met beslagen, gezondheidsgerelateerde producten, …) te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken. 

Je vorming is gebaseerd op de

  • beroepskwalificatie medewerker brood- en banketbakkerij, niveau 2

Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren.
Open het tabblad ‘Lessen’ om het te raadplegen

Elke BUSO- opleiding, opleidingsvorm 3 (OV3), wordt gespreid over verschillende fases :
observatiefase → opleidingsfase → kwalificatiefase (2 leerjaren)→ integratiefase van 1 leerjaar (niet verplicht).

Deze duale OV3- opleiding kan georganiseerd worden in de kwalificatie- en integratiefase van volgende types: Basisaanbod, 3, 4, 6, 7 en 9.

Na de kwalificatiefase is je opleiding eigenlijk afgerond.  
De integratiefase is niet verplicht. Deze fase is vooral bedoeld om werkervaring op te doen. Dat extra jaar werk je gedurende 3 dagen in een bedrijf; de overige 2 dagen volg je les op school.

En nadien?

Na je kwalificatiefase heb je voldaan aan de leerplicht en kan je gaan werken.

Na het succesvol afronden van deze opleiding in de kwalificatiefase, kan de klassenraad je toelaten om

  • een bijkomende kwalificatie- of
  • integratiefase te volgen.

Opgelet: Je mag niet naar de integratiefase van dezelfde duale opleiding als je in je kwalificatiefase een getuigschrift of bewijs van beroeps(deel)kwalificatie hebt behaald. 
Je mag ook niet naar een overeenstemmende niet-duale opleiding.

Bron: www.duaalleren.vlaanderen
omzendbrief  duaal leren en de aanloopfase

 

Waar kan ik "Medewerker (banket)bakkerij duaal" volgen ?

Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:

 

Wie wordt toegelaten tot "Medewerker (banket)bakkerij duaal" ?

 

Wat na "Medewerker (banket)bakkerij duaal" ?

 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Bakker ( knelpuntberoep)

Bakkershulp ( knelpuntberoep)




 

Interessante links

Buitengewoon onderwijs:






BuSO Opleidingsvorm 3 - Medewerker (banket)bakkerij duaal  

Beschrijving van de richting "Medewerker (banket)bakkerij duaal" (OV 3 )

Je krijgt je beroepsgerichte vorming vooral op je werkplek. Daar gebeurt een groot deel van je opleiding.
Gemiddeld gaat het over 20 u (of meer) per week.

Wat leer je tijdens deze duale opleiding?

  • Verschillende soorten (gist)degen (broden, zachte en harde luxe, taarten, gerezen bladerdeegproducten, gezondheidsgerelateerde producten, …) en verschillende soorten degen en beslagen (vet- , kook- en bladerdeegproducten, producten van beslagen, producten met beslagen, gezondheidsgerelateerde producten, …) te bereiden, te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken. 

Je vorming is gebaseerd op de

  • beroepskwalificatie medewerker brood- en banketbakkerij, niveau 2

Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren.
Open het tabblad ‘Lessen’ om het te raadplegen

Elke BUSO- opleiding, opleidingsvorm 3 (OV3), wordt gespreid over verschillende fases :
observatiefase → opleidingsfase → kwalificatiefase (2 leerjaren)→ integratiefase van 1 leerjaar (niet verplicht).

Deze duale OV3- opleiding kan georganiseerd worden in de kwalificatie- en integratiefase van volgende types: Basisaanbod, 3, 4, 6, 7 en 9.

Na de kwalificatiefase is je opleiding eigenlijk afgerond.  
De integratiefase is niet verplicht. Deze fase is vooral bedoeld om werkervaring op te doen. Dat extra jaar werk je gedurende 3 dagen in een bedrijf; de overige 2 dagen volg je les op school.

En nadien?

Na je kwalificatiefase heb je voldaan aan de leerplicht en kan je gaan werken.

Na het succesvol afronden van deze opleiding in de kwalificatiefase, kan de klassenraad je toelaten om

  • een bijkomende kwalificatie- of
  • integratiefase te volgen.

Opgelet: Je mag niet naar de integratiefase van dezelfde duale opleiding als je in je kwalificatiefase een getuigschrift of bewijs van beroeps(deel)kwalificatie hebt behaald. 
Je mag ook niet naar een overeenstemmende niet-duale opleiding.

Bron: www.duaalleren.vlaanderen
omzendbrief  duaal leren en de aanloopfase

Waar kan ik "Medewerker (banket)bakkerij duaal" volgen ? (OV 3 - G0)

  Toon alle scholen

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.


Filteren op provincie:
Filteren op net
   
Filteren op methodeschool:
Filteren op eigenschap:
   
 

Wie wordt toegelaten tot "Medewerker (banket)bakkerij duaal" ?

Wat na "Medewerker (banket)bakkerij duaal" ?

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Bakker ( knelpuntberoep)

Bakkershulp ( knelpuntberoep)