Kwaliteits- en procesverantwoordelijke (banket)bakkerij - Derde graad

Studierichting "Kwaliteits- en procesverantwoordelijke (banket)bakkerij"

Je leert over:

  • vergelijkende testen uitvoeren op basis van grondstoffen, bereidingen, verwerkingen en afwerkingen om het product te optimaliseren en/of te vernieuwen;
  • informeren (banket)bakkers over (banket)bakkerij- en aanverwante producten;
  • verschillende soorten (gist)degen en beslagen bereiden, verwerken en bakken;
  • producten afwerken;
  • goederen en producten ontvangen en de levering controleren;
  • hygiënisch en voedselveilig werken

Kwaliteits- en procesverantwoordelijke (banket)bakkerij         


Beschrijving

Je leert over:

  • vergelijkende testen uitvoeren op basis van grondstoffen, bereidingen, verwerkingen en afwerkingen om het product te optimaliseren en/of te vernieuwen;
  • informeren (banket)bakkers over (banket)bakkerij- en aanverwante producten;
  • verschillende soorten (gist)degen en beslagen bereiden, verwerken en bakken;
  • producten afwerken;
  • goederen en producten ontvangen en de levering controleren;
  • hygiënisch en voedselveilig werken

Deze opleiding duurt 2 semesters.

De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:

  • basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
  • vorming die typisch is voor de studierichting +
  • enkele uurtjes die de school vrij mag invullen

Meer gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.

Waar kan ik "Kwaliteits- en procesverantwoordelijke (banket)bakkerij" volgen ?

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.Toon alle scholen

Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.