Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren - Derde graad

Studierichting "Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren"

In de studierichting leer je onder andere over:

  • het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren in gastronomische context, 
  • gerechten creëren, 
  • samenstelling van de kaart, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • algemene keukenactiviteiten 
  • diëten en plant-based koken 
  • voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • keukenorganisatie, 
  • instructie en functionele communicatie met collega’s in het Engels en Frans 
  • nieuwe trends en technologieën


Deze opleiding neemt 1 semester in beslag.

Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren         


Beschrijving

In de studierichting leer je onder andere over:

  • het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren in gastronomische context, 
  • gerechten creëren, 
  • samenstelling van de kaart, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • algemene keukenactiviteiten 
  • diëten en plant-based koken 
  • voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • keukenorganisatie, 
  • instructie en functionele communicatie met collega’s in het Engels en Frans 
  • nieuwe trends en technologieën


Deze opleiding neemt 1 semester in beslag.

De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:

  • basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
  • vorming die typisch is voor de studierichting +
  • enkele uurtjes die de school vrij mag invullen

Meer gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.

Waar kan ik "Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren" volgen ?

De scholenzoeker voor de 7e jaren wordt zo snel mogelijk ingevuld zodra we beschikken over deze informatie.

Nuttige link(s)

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren