Chocolatier - Derde graad

Studierichting "Chocolatier"

Je leert in deze studierichting onder andere over:

  • chocolade- en aanverwante producten bereiden, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • klanten informeren over het assortiment, 
  • verkopen 
  • voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • nieuwe trends en technologieën

Chocolatier         


Beschrijving

Je leert in deze studierichting onder andere over:

  • chocolade- en aanverwante producten bereiden, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • klanten informeren over het assortiment, 
  • verkopen 
  • voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • nieuwe trends en technologieën

De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:

  • basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit
  • vorming die typisch is voor de studierichting
  • enkele uurtjes die de school vrij mag invullen

Meer gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.

Waar kan ik "Chocolatier" volgen ?

De scholenzoeker voor de 7e jaren wordt zo snel mogelijk ingevuld zodra we beschikken over deze informatie.

Nuttige link(s)

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chocoladebewerker

Buitengewoon onderwijs: Gespecialiseerde trajectbepaling en -begeleiding

Buitengewoon onderwijs: Brailleliga

Buitengewoon onderwijs: Opzoeken dichtstbijzijnde school

Buitengewoon onderwijs: FOD Sociale zekerheid voor personen met een handicap

Buitengewoon onderwijs: Vlaams agentschap voor personen met een handicap

Opleidingsprofiel SecVO: Chocoladebewerker