Sommelier - Derde graad

Studierichting "Sommelier"

Je leert in deze studierichting over:

  • dranken omschrijven, proeven, beoordelen en schenken 
  • gasten adviseren m.b.t. combinatie van dranken en gerechten, 
  • foodpairing 
  • diëten en voedingsvoorkeuren 
  • de samenstelling van de kaart, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • rerechten en dranken verkopen en opdienen 
  • voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • zaalorganisatie, 
  • instructie en functionele communicatievaardigheden in het Frans en Engels 
  • nieuwe trends en technologieën

Sommelier         


Beschrijving

Je leert in deze studierichting over:

  • dranken omschrijven, proeven, beoordelen en schenken 
  • gasten adviseren m.b.t. combinatie van dranken en gerechten, 
  • foodpairing 
  • diëten en voedingsvoorkeuren 
  • de samenstelling van de kaart, 
  • kostprijsberekening en voorraadbeheer 
  • rerechten en dranken verkopen en opdienen 
  • voedsel- en arbeidsveiligheid 
  • zaalorganisatie, 
  • instructie en functionele communicatievaardigheden in het Frans en Engels 
  • nieuwe trends en technologieën

De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:

  • basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
  • vorming die typisch is voor de studierichting +
  • enkele uurtjes die de school vrij mag invullen

Meer gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.

Waar kan ik "Sommelier" volgen ?

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.Toon alle scholen

Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.

Nuttige link(s)

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Sommelier