Beschrijving
Volgende zaken komen aan bod in deze studierichting:
- Bereiden en presenteren van desserten, gebak en brood in gastronomische context.
- Gerechten creëren.
- Samenstelling van de nagerechtenkaart en kaasassortiment.
- kostprijsberekening en voorraadbeheer.
- Algemene keukenactiviteiten
- Diëten en plant-based koken
- Voedsel- en arbeidsveiligheid
- Keukenorganisatie, instructie en functionele communicatie met collega’s in het Engels en Frans
- Nieuwe trends en technologieën
Deze opleiding neemt 1 semester in beslag.
De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:
- basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
- vorming die typisch is voor de studierichting +
- enkele uurtjes die de school vrij mag invullen
Meer gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.
Waar kan ik "Chef de partie desserten, gebak en brood" volgen ?
Onderstaande info is verkregen via de CLB's en scholen, mogelijks is deze info onvolledig daar ons nog niet alles is toegezonden.
De richting wordt door de school aangeboden onder voorbehoud van goedkeuring door het departement
Hotelschool Ter Duinen
Houtsaegerlaan 40, Koksijde 8670
Ter Groene Poorte Brugge
Spoorwegstraat 14, Sint-Michiels 8200
GO! Site A
Pastoor Dergentlaan 47, Aarschot 3200