Bakkerijtechnieken - Derde graad

Studierichting "Bakkerijtechnieken"

  • Je ontwikkelt de vereiste competenties zowel in keuken als in de bediening.
  • Je bekwaamt je in de ontvangst en registratie van gasten in een logiesverstrekkend bedrijf.
  • Je verwerft hierbij inzicht in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en organisatie en beheer van een restaurant.
  • Bij het bedienen van gasten ligt de nadruk op gastvrijheid, etiquette en communicatieve vaardigheden in Nederlands, Frans en Engels.
  • Ook bedrijfseconomische onderwerpen zoals marketing en kostprijsberekening komen aan bod in de context van horeca.

Bakkerijtechnieken               


Beschrijving

  • Je ontwikkelt de vereiste competenties zowel in keuken als in de bediening.
  • Je bekwaamt je in de ontvangst en registratie van gasten in een logiesverstrekkend bedrijf.
  • Je verwerft hierbij inzicht in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en organisatie en beheer van een restaurant.
  • Bij het bedienen van gasten ligt de nadruk op gastvrijheid, etiquette en communicatieve vaardigheden in Nederlands, Frans en Engels.
  • Ook bedrijfseconomische onderwerpen zoals marketing en kostprijsberekening komen aan bod in de context van horeca.

De lesinhouden (lessenroosters) verschillen van school tot school. Scholen hebben een grote vrijheid om het lessenpakket te organiseren. Daarom vermelden we geen lessenroosters meer.
Je kan ervan uitgaan dat de lessen bestaan uit:

  • basisvorming die hetzelfde is voor elke leerling in hetzelfde leerjaar in een studierichting met dezelfde finaliteit +
  • vorming die typisch is voor de studierichting +
  • enkele uurtjes die de school vrij mag invullen

Gedetailleerde informatie vind je op de websites van de scholen.

Meer informatie over de inhoud, competenties en doelstellingen lees je in het curriculumdossier.

Waar kan ik "Bakkerijtechnieken" volgen ?

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.Toon alle scholen

Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.

Nuttige link(s)

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kwaliteits- en procesverantwoordelijke (banket)bakkerij

Na het 6e jaar dubbele finaliteit ben je voorbereid op verdere studies en heel wat andere opleidingen of op de stap naar de arbeidsmarkt. In het schema zie je alle mogelijkheden. Aansluitende beroepen en logische vervolgopleidingen na deze studierichting vind je onder het schema. (bron: AHVOKSDeze lijst betekent niet dat je geen ander beroepen of studierichtingen kan kiezen.

Maak werk van je keuze. Een slimme keuze maak je aan de hand van de 6 keuzetaken van het keuzeprocesInfo-teken

 

Logische vervolgopleidingen

Opleidingen waarop je bent voorbereid. Andere kan je uiteraard ook kiezen, maar je bent er niet specifiek inhoudelijk op voorbereid.

Aansluitende beroepen

Beroepen waarop je bent voorbereid. Andere kan je uiteraard ook kiezen, maar je bent er niet specifiek inhoudelijk op voorbereid.