Beroepen

Traiteur (M/V/X)
Wat is, wat doet een traiteur ?
Je bereidt voedingswaren voor directe verkoop of op bestelling. Het kan gaan om voor- en hoofdgerechten, charcuterie, vleesgerechten, gevogelte of wild, hartige hapjes, visbereidingen, schaaldieren en groenten.
Je past technieken toe voor het bereiden en bewaren van etenswaren.
Je helpt soms bij de bereiding van maaltijden op recepties of banketten. Je werkt dan voor rekening van een particulier, een groepering of een bedrijf.
Soms sta je in voor de verkoop en geef je klanten advies.
Soms verzorg je ook de presentatie van de bestelde maaltijden.
Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Traiteur te worden?
Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.
3e Graad SO
7e Specialisatiejaar BSO
Se-n-Se
DBSO
Leertijd
BuSO
Syntra Ondernemerschapstraject
Secundair volwassenenonderwijs
VDAB-opleidingen
Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?
Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.
Het loon van een beenhouwersgast: 2.400 euro bruto
Wij vroegen J.V.H. (21) uit Blanden hoeveel hij verdient….
Wat doe je voor job?
Ik ben beenhouwersgast bij een ‘culinaire’ slagerij.
We verzorgen zowat alles: vlees, brood, groenten, tot zelf gaan bakken bij de mensen thuis.
Ook winterbarbecues zijn populair.
Doe je je job graag?
Het is mijn passie.
Dat moet ook, anders hou je het niet vol.
Soms werk ik 70 uur per week.
Maar met ons werk laten we de mensen genieten. Dat is leuk.
Lees verder op de website van Jobat
Beroepssector
Wil je meer weten?

Traiteur (M/V/X)
|
Wat is, wat doet een Traiteur ?
Je bereidt voedingswaren voor directe verkoop of op bestelling. Het kan gaan om voor- en hoofdgerechten, charcuterie, vleesgerechten, gevogelte of wild, hartige hapjes, visbereidingen, schaaldieren en groenten.
Je past technieken toe voor het bereiden en bewaren van etenswaren.
Je helpt soms bij de bereiding van maaltijden op recepties of banketten. Je werkt dan voor rekening van een particulier, een groepering of een bedrijf.
Soms sta je in voor de verkoop en geef je klanten advies.
Soms verzorg je ook de presentatie van de bestelde maaltijden.
Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Traiteur te worden?
Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.
3e Graad SO
7e Specialisatiejaar BSO
Se-n-Se
DBSO
Leertijd
BuSO
Syntra Ondernemerschapstraject
Secundair volwassenenonderwijs
VDAB-opleidingen
Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?
Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.
Het loon van een beenhouwersgast: 2.400 euro bruto
Wij vroegen J.V.H. (21) uit Blanden hoeveel hij verdient….
Wat doe je voor job?
Ik ben beenhouwersgast bij een ‘culinaire’ slagerij.
We verzorgen zowat alles: vlees, brood, groenten, tot zelf gaan bakken bij de mensen thuis.
Ook winterbarbecues zijn populair.
Doe je je job graag?
Het is mijn passie.
Dat moet ook, anders hou je het niet vol.
Soms werk ik 70 uur per week.
Maar met ons werk laten we de mensen genieten. Dat is leuk.
Lees verder op de website van Jobat