Grootkeukenkok - Syntra

Opleiding "Grootkeukenkok"

Als grootkeukenkok hangen je werkuren in hoge mate af van het soort grootkeuken waarin je aan de slag bent.
Sommige bereiden maaltijden die meteen, dezelfde dag of uiterlijk 's anderendaags worden geserveerd, bijvoorbeeld in scholen of ziekenhuizen.
Andere produceren gerechten die op de één of andere manier langere tijd worden bewaard, zoals diepvriesmaaltijden of kant-en-klaargerechten.
Je leidt een team van hulpkoks en andere medewerkers en vervangt soms de keukenverantwoordelijke, je rechtstreekse chef.
Je team bereidt koude en warme gerechten, vaak in samenspraak met een diëtist.
Grootkeukentechnieken verschillen vaak in aanzienlijke mate van gewone kooktechnieken, zodat een extra opleiding is aangewezen.
Bovendien werk je vaker met halffabricaten en convenience food.
Je houdt volop rekening met de foodcost, onderhandelt met leveranciers, waakt over de kwaliteit van de geleverde goederen en zorgt ervoor dat alles op de juiste manier wordt bewaard.
Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.
Net als alle andere koks put je voldoening uit smaakvolle, mooi gepresenteerde en uitgebalanceerde schotels.
Ook een grootkeukenmaaltijd moet lekker zijn!

De opleiding loopt over een periode van 1 jaar.

Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.

Opleiding "Grootkeukenkok"

In bezit zijn van certificaat Grootkeukenhulpkok

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)

Maitre d'hotel ( knelpuntberoep)








Interessante links

Syntra-media: Kok

Waar kan ik "Grootkeukenkok" volgen?

Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be

Grootkeukenkok - Syntra


Opleiding "Grootkeukenkok"

Als grootkeukenkok hangen je werkuren in hoge mate af van het soort grootkeuken waarin je aan de slag bent.
Sommige bereiden maaltijden die meteen, dezelfde dag of uiterlijk 's anderendaags worden geserveerd, bijvoorbeeld in scholen of ziekenhuizen.
Andere produceren gerechten die op de één of andere manier langere tijd worden bewaard, zoals diepvriesmaaltijden of kant-en-klaargerechten.
Je leidt een team van hulpkoks en andere medewerkers en vervangt soms de keukenverantwoordelijke, je rechtstreekse chef.
Je team bereidt koude en warme gerechten, vaak in samenspraak met een diëtist.
Grootkeukentechnieken verschillen vaak in aanzienlijke mate van gewone kooktechnieken, zodat een extra opleiding is aangewezen.
Bovendien werk je vaker met halffabricaten en convenience food.
Je houdt volop rekening met de foodcost, onderhandelt met leveranciers, waakt over de kwaliteit van de geleverde goederen en zorgt ervoor dat alles op de juiste manier wordt bewaard.
Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.
Net als alle andere koks put je voldoening uit smaakvolle, mooi gepresenteerde en uitgebalanceerde schotels.
Ook een grootkeukenmaaltijd moet lekker zijn!

De opleiding loopt over een periode van 1 jaar.

Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.

Opleiding "Grootkeukenkok"

In bezit zijn van certificaat Grootkeukenhulpkok

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Chef kok ( knelpuntberoep)

Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)

Hulpkok ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)

Maitre d'hotel ( knelpuntberoep)








Interessante links

Syntra-media: Kok

Waar kan ik "Grootkeukenkok" volgen?

Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be