Vleeswarentechnieken - Derde graad

Studierichting "Vleeswarentechnieken"

De gespecialiseerde opleiding ‘Vleeswarentechnieken’ leidt jongeren op die een middenkaderfunctie wensen te bekleden binnen een slagerijomgeving.
Via een grondige warenkennis en bedrijfsuitrusting bouw  je een diepgaande slagerijkennis op met concrete toepassingen in de praktijk.
Tijdens de wekelijkse stage worden de slagerijvaardigheden en -technieken verder uitgediept en dit met aandacht voor het hygiëne- en kwaliteitsgebeuren.

Enkele klemtonen:

Algemene vakken
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt.

Technische vakken - binnen de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren;
- marketing van producten en bedrijf plannen en organiseren;
- kwaliteit beoordelen en bewaken;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven.

Vleeswarentechnieken      


Beschrijving

De gespecialiseerde opleiding ‘Vleeswarentechnieken’ leidt jongeren op die een middenkaderfunctie wensen te bekleden binnen een slagerijomgeving.
Via een grondige warenkennis en bedrijfsuitrusting bouw  je een diepgaande slagerijkennis op met concrete toepassingen in de praktijk.
Tijdens de wekelijkse stage worden de slagerijvaardigheden en -technieken verder uitgediept en dit met aandacht voor het hygiëne- en kwaliteitsgebeuren.

Enkele klemtonen:

Algemene vakken
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt.

Technische vakken - binnen de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren;
- marketing van producten en bedrijf plannen en organiseren;
- kwaliteit beoordelen en bewaken;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven.

Situering binnen het studiedomein:

2e graad

3e graad

Administratie vrije beroepen   
Agro- en groenbeheer   
Agro- en groenmechanisatie   
Animatie in de ouderenzorg   
Apotheekassistent   
Architecturale vormgeving   
Assistent voedingsindustrie   
Audio-, video- en teletechnieken   
Audiovisuele vormgeving   
Automotive   
Bakkerijtechnieken   
Biochemie   
Bouw constructie- en planningstechnieken   
Butler-Intendant   
Chemische procestechnieken   
Commercieel webverkeer   
Computergestuurde mechanische productietechnieken   
Contactologie-optometrie   
Creatie en patroonontwerpen   
Dentaaltechnieken en supra-structuren   
Drogisterij-cosmetica   
Esthetische lichaamsverzorging   
Gestandaardiseerde en geprogrammeerde druktechnieken   
Grafische vormgeving   
Grime   
Haventechnieken   
Hotelbeheer   
Hout constructie- en planningstechnieken   
Immobiliënbeheer   
Industriële bouwtechnieken   
Industriële computertechnieken   
Industriële elektronicatechnieken   
Industriële koeltechnieken   
Industriële onderhoudstechnieken   
Industriële vormgeving   
Industriële warmtetechnieken   
Integrale veiligheid   
Interactieve multimediatechnieken   
Internaatswerking   
Internationaal transport en goederenverzending   
KMO- administratie   
KMO-ondernemerschap   
Kunststofvormgevingstechnieken   
Leefgroepenwerking   
Mechanica constructie- en planningstechnieken   
Medico-sociale administratie   
Netwerkbeheer   
Orthopedische instrumenten   
Productie- en procestechnologie   
Public relations   
Regeltechnieken   
Rotatiedruktechnieken   
Ruimtelijke vormgeving   
Sportclub- en fitnessbegeleider   
Stuur- en beveiligingstechnieken   
Tandartsassistentie   
Tekst- en beeldintegratietechnieken   
Textielveredeling en breikunde   
Textielvormgevingstechnieken   
Toegepaste autotechnieken   
Toerisme en organisatie   
Toerisme en recreatie   
Verkoop en distributie   
Vleeswarentechnieken   
Vliegtuigtechnicus   
Voedselbehandeling   
Water- en luchtbeheersingstechnieken   
Weg- en waterbouwtechnieken   
Foto OK Foto OK Foto OK Foto OK Foto OK

Welke lessen krijg je?

Waar kan ik "Vleeswarentechnieken" volgen ?

Verfijn je zoekopdracht door één of meerdere filter(s) te selecteren.Toon alle scholen

Geen school gevonden? Pas de filter(s) aan.

Toelatingsvoorwaarden


Meer info: zie regelgeving SO

Attest

Wat na Vleeswarentechnieken ?