Traiteur (M/V/X)
- Beschrijving
- Opleiding
- Arbeidsmarkt
- Beroepssector
- Linken
Wat is, wat doet een Traiteur ?
Je bereidt voedingswaren voor directe verkoop of op bestelling. Het kan gaan om voor- en hoofdgerechten, charcuterie, vleesgerechten, gevogelte of wild, hartige hapjes, visbereidingen, schaaldieren en groenten.
Je past technieken toe voor het bereiden en bewaren van etenswaren.
Je helpt soms bij de bereiding van maaltijden op recepties of banketten. Je werkt dan voor rekening van een particulier, een groepering of een bedrijf.
Soms sta je in voor de verkoop en geef je klanten advies.
Soms verzorg je ook de presentatie van de bestelde maaltijden.
OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar
Banketaannemer-traiteur - BSO -
L3
Gemeenschapsrestauratie - BSO - L3
Slagerij - Fijnkosttraiteur - BSO - L3
Vleeswarentechnieken - TSO - Sense
Gemeenschapsrestauratie - BSO - L3
Slagerij - Fijnkosttraiteur - BSO - L3
Vleeswarentechnieken - TSO - Sense
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO
OPLEIDINGEN Leertijd
Grootkeukenhulpkok
Grootkeukenkok
Hulpkok
Kok
Slager
Slager- bereider verkoopklare gerechten
Slager- spekslager
Grootkeukenkok
Hulpkok
Kok
Slager
Slager- bereider verkoopklare gerechten
Slager- spekslager
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - 7e jaren
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad 7e jaar - DUAAL
OPLEIDINGEN SEC VOLW O
Grootkeukenhulpkok
Grootkeukenkok
Grootkeukenmedewerker
Grootkeukenverantwoordelijke
Hotel
Keukenverantwoordelijke
Kok
Traiteur-banketaannemer
Traiteurkok
Grootkeukenkok
Grootkeukenmedewerker
Grootkeukenverantwoordelijke
Hotel
Keukenverantwoordelijke
Kok
Traiteur-banketaannemer
Traiteurkok