Traiteur (M/V/X)

Wat is, wat doet een traiteur ?

Je bereidt voedingswaren voor directe verkoop of op bestelling. Het kan gaan om voor- en hoofdgerechten, charcuterie, vleesgerechten, gevogelte of wild, hartige hapjes, visbereidingen, schaaldieren en groenten.

Je past technieken toe voor het bereiden en bewaren van etenswaren.
Je helpt soms bij de bereiding van maaltijden op recepties of banketten. Je werkt dan voor rekening van een particulier, een groepering of een bedrijf.
Soms sta je in voor de verkoop en geef je klanten advies.
Soms verzorg je ook de presentatie van de bestelde maaltijden.

 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Traiteur te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO




7e Specialisatiejaar BSO





Se-n-Se


DBSO

Grootkeukenhulpkok (modulair)

Grootkeukenkok (modulair)



Hulpkok (modulair)

Keukenmedewerker (modulair)

Kok (modulair)


Slager (modulair)



Leertijd










BuSO

Gemeenschapsrestauratie - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeukenkok duaal (OV4) - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeukenkok duaal - modulair (OV4) - BuSO Opleidingsvorm 4

Hotel - BuSO Opleidingsvorm 4

Restaurant en keuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Syntra Ondernemerschapstraject




Secundair volwassenenonderwijs










VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector



 

Wil je meer weten?



 

Traiteur (M/V/X)

Wat is, wat doet een Traiteur ?

Je bereidt voedingswaren voor directe verkoop of op bestelling. Het kan gaan om voor- en hoofdgerechten, charcuterie, vleesgerechten, gevogelte of wild, hartige hapjes, visbereidingen, schaaldieren en groenten.

Je past technieken toe voor het bereiden en bewaren van etenswaren.
Je helpt soms bij de bereiding van maaltijden op recepties of banketten. Je werkt dan voor rekening van een particulier, een groepering of een bedrijf.
Soms sta je in voor de verkoop en geef je klanten advies.
Soms verzorg je ook de presentatie van de bestelde maaltijden.


 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Traiteur te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO




7e Specialisatiejaar BSO





Se-n-Se


DBSO

Grootkeukenhulpkok (modulair)

Grootkeukenkok (modulair)



Hulpkok (modulair)

Keukenmedewerker (modulair)

Kok (modulair)


Slager (modulair)



Leertijd










BuSO

Gemeenschapsrestauratie - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeukenkok duaal (OV4) - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeukenkok duaal - modulair (OV4) - BuSO Opleidingsvorm 4

Hotel - BuSO Opleidingsvorm 4

Restaurant en keuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Syntra Ondernemerschapstraject




Secundair volwassenenonderwijs










VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector



 

Wil je meer weten?