Kok
Beschrijving
Situering
| Studiegebied | Horeca | ||||
| Diplomagericht | Ja | ||||
| Wat leer je? | Kok | ||||
| Beroepskwalificatie definitie | Verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen, creëert gerechten conform bedrijfsformule, denkt mee over de samenstelling van de kaart, stelt technische fiches op, volgt keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, verbetert constant de kwaliteit van het werk en de gerechten en beheert de voorraden teneinde een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast. | ||||
| Beroepskwalificatie ID | BK-0252-4 | ||||
| Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
| Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
| Duaal | Nee |
| Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Kok | Standaard | Certificaat | Ja | 800 lestijden |
-- |
| Kok | Verkort | Certificaat | Ja | 400 lestijden |
-- |
| Kok | Verlengd | Certificaat | Ja | 1200 lestijden |
-- |
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Asse
- Brussels Hoofdstedelijk Gewest
- Brussels Hoofdstedelijk Gewest
- Halle
- Vilvoorde
Centrum voor Volwassenenonderwijs Leren Beleven Creëren
Sudermanstraat 5 2000 Antwerpen
03 375 68 58![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Hoogstraten
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Antwerpen
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Arendonk
- Geel
- Herentals
- Laakdal
- Mol
- Tessenderlo
- Westerlo
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen
Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Balen
- Mol
- Turnhout
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Bilzen-Hoeselt
- Hasselt
- Hasselt
- Lommel
- Sint-Truiden
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Diest
- Hasselt
- Herk-de-Stad
- Leuven
- Leuven
- Tongeren-Borgloon
Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping
Schachtplein 1 3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Heusden-Zolder
Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg
Europaplein 36 3630 Maasmechelen
089 77 09 55![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Maasmechelen
- Riemst
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Aalst
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13A 9000 Gent
09 225 04 36![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Gent
Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt
Charles de Kerchovelaan 189 b 9000 Gent
09 267 12 90![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Zele
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056 32 19 19![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Brugge
- Brugge
- Oostkamp
GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala
Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
056 25 47 13![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Koekelare
- Oostende
- Roeselare
- Torhout
Beroepen
Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
Polyvalent medewerker restaurant
Linken
Kok - VDAB - Beroepenfilm
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Kok - Opleidingsprofiel SecVO
Kok |
Situering
| Studiegebied | Horeca | ||||
| Diplomagericht | Ja | ||||
| Wat leer je? | Kok | ||||
| Beroepskwalificatie definitie | Verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen, creëert gerechten conform bedrijfsformule, denkt mee over de samenstelling van de kaart, stelt technische fiches op, volgt keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, verbetert constant de kwaliteit van het werk en de gerechten en beheert de voorraden teneinde een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast. | ||||
| Beroepskwalificatie ID | BK-0252-4 | ||||
| Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
| Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
| Duaal | Ja |
| Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Kok | Standaard | Certificaat | Ja | 800 lestijden |
-- |
| Kok | Verkort | Certificaat | Ja | 400 lestijden |
-- |
| Kok | Verlengd | Certificaat | Ja | 1200 lestijden |
-- |
Modules
| Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Bistrogerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Nee | 40 lestijden |
-- |
| Bistrogerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Bistrogerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
| Bistrogerechten met vis | Standaard | Deelcertificaat | Nee | 40 lestijden |
-- |
| Bistrogerechten met vis | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Bistrogerechten met vis | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
| Bistrogerechten met vlees en gevogelte | Standaard | Deelcertificaat | Nee | 40 lestijden |
-- |
| Bistrogerechten met vlees en gevogelte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Bistrogerechten met vlees en gevogelte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
| Bistronagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
| Bistronagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Nee | 40 lestijden |
-- |
| Bistronagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
| Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
| Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
| Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
| Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
| Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
| Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
| Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
| Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
| Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
| Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
| Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
| Eventcatering | Uitbreiding | Deelcertificaat | Nee | 80 lestijden |
-- |
| Eventcatering | Uitbreiding | Deelcertificaat | Nee | 120 lestijden |
-- |
| Eventcatering | Uitbreiding | Deelcertificaat | Nee | 40 lestijden |
-- |
| Initiatie ontvangst en bediening van gasten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Initiatie ontvangst en bediening van gasten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
| Initiatie ontvangst en bediening van gasten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
| Restaurant à la carte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
| Restaurant à la carte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Restaurant à la carte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
| Restaurant à la carte en keukenbeheer | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
| Restaurant à la carte en keukenbeheer | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Restaurant à la carte en keukenbeheer | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
| Restaurant à la carte en keukenorganisatie | Standaard | Deelcertificaat | Nee | 40 lestijden |
-- |
| Restaurant à la carte en keukenorganisatie | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Restaurant à la carte en keukenorganisatie | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Asse
- Brussels Hoofdstedelijk Gewest
- Brussels Hoofdstedelijk Gewest
- Halle
- Vilvoorde
Centrum voor Volwassenenonderwijs Leren Beleven Creëren
Sudermanstraat 5 2000 Antwerpen
03 375 68 58![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Hoogstraten
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Antwerpen
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Arendonk
- Geel
- Herentals
- Laakdal
- Mol
- Tessenderlo
- Westerlo
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen
Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Balen
- Mol
- Turnhout
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Bilzen-Hoeselt
- Hasselt
- Hasselt
- Lommel
- Sint-Truiden
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Diest
- Hasselt
- Herk-de-Stad
- Leuven
- Leuven
- Tongeren-Borgloon
Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping
Schachtplein 1 3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Heusden-Zolder
Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg
Europaplein 36 3630 Maasmechelen
089 77 09 55![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Maasmechelen
- Riemst
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Aalst
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13A 9000 Gent
09 225 04 36![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Gent
Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt
Charles de Kerchovelaan 189 b 9000 Gent
09 267 12 90![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
- Zele
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056 32 19 19![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Brugge
- Brugge
- Oostkamp
GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala
Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
056 25 47 13![]()
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
- Koekelare
- Oostende
- Roeselare
- Torhout
Linken
Kok - VDAB - Beroepenfilm
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Kok - Opleidingsprofiel SecVO
Synoniemen
- Afwasser-keukenmedewerker
- Ambachtelijk slager
- Banketbakker in een restaurant (m/v)
- Bereider fijne vleeswaren
- Bereider fijnkost
- Bereider van vleesproducten
- Charcutier (m/v)
- Charcutier traiteur
- Charcutier traiteur (m/v)
- Chef charcuterie traiteur (m/v)
- Chef de partie (m/v)
- Chef de partie desserten, gebak en brood
- chef de partie groenten, fruit en kruiden
- Chef de partie koude keuken
- Chef de partie koude keuken (m/v)
- Chef de partie patisserie
- Chef de partie patisserie (m/v)
- Chef de partie vlees, wild en gevogelte
- Chef de partie voor het bereiden van vlees, wild en gevogelte (m/v)
- Chef de partie voor sauzen (m/v)
- Chef de partie voor vis, schaal- en schelpdieren
- Chef de partie voor visgerechten (m/v)
- Chef de partie warme keuken
- Chef de partie warme keuken (m/v)
- Chef patisserie (m/v)
- Chef tussengerechten (m/v)
- Culinair slager
- Demi-chef de partie
- Demi-chef de partie (m/v)
- Eerste hulpkok (m/v)
- Grill-kok (m/v)
- Grootkeukenkok (m/v)
- Hoofd afdeling charcuterie
- Hoofd afdeling charcuterie m/v)
- Hoofd productieafdeling charcuterie (m/v)
- Hulp in de charcuterie
- Hulp in de charcuterie (m/v)
- Hulpkok (m/v)
- Hulpkok in een grootkeuken (m/v)
- Hulpkok patisserie (m/v)
- Keukenhulp
- Kok (m/v)
- Kok-keukenmedewerker
- Kok-patissier
- Kok-patissier (m/v)
- Kok-privédienst (m/v)
- Kok-traiteur (m/v)
- Medewerker charcuterie
- Medewerker charcuterie (m/v)
- Polyvalent medewerker restaurant
- Productiemedewerker voeding (m/v)
- Saucier
- Saucier (m/v)
- Slager charcutier
- Sous-chef keuken (m/v)
- Tweede hulpkok
- Verkoper in een charcuterie
- Vleesbrader
- Vleesbrader (m/v)
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 25-10-2025
