Kok

Beschrijving

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Ja
Wat leer je? Kok
Beroepskwalificatie definitie Verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen, creëert gerechten conform bedrijfsformule, denkt mee over de samenstelling van de kaart, stelt technische fiches op, volgt keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, verbetert constant de kwaliteit van het werk en de gerechten en beheert de voorraden teneinde een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.
Beroepskwalificatie ID BK-0252-4
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Kok Standaard Certificaat Ja 800 lestijden
--
Kok Verkort Certificaat Ja 400 lestijden
--
Kok Verlengd Certificaat Ja 1200 lestijden
--

 

Instellingen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest (1 instelling)

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Asse
  • Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Halle
  • Vilvoorde
Provincie Antwerpen (4 instellingen)

Centrum voor Volwassenenonderwijs Leren Beleven Creëren

Sudermanstraat 5 2000 Antwerpen
03 375 68 58     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Hoogstraten

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Antwerpen

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK

Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Arendonk
  • Geel
  • Herentals
  • Laakdal
  • Mol
  • Tessenderlo
  • Westerlo

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen

Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Balen
  • Mol
  • Turnhout
Provincie Limburg (4 instellingen)

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Bilzen-Hoeselt
  • Hasselt
  • Hasselt
  • Lommel
  • Sint-Truiden

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Diest
  • Hasselt
  • Herk-de-Stad
  • Leuven
  • Leuven
  • Tongeren-Borgloon

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping

Schachtplein 1 3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Heusden-Zolder

Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg

Europaplein 36 3630 Maasmechelen
089 77 09 55     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Maasmechelen
  • Riemst
Provincie Oost-Vlaanderen (3 instellingen)

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Aalst

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13A 9000 Gent
09 225 04 36     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Gent

Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt

Charles de Kerchovelaan 189 b 9000 Gent
09 267 12 90     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Zele
Provincie West-Vlaanderen (2 instellingen)

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056 32 19 19     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Brugge
  • Brugge
  • Oostkamp

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
056 25 47 13     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Koekelare
  • Oostende
  • Roeselare
  • Torhout

 

Beroepen

Chef kok

Chef kok grootkeuken

Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker

Polyvalent medewerker restaurant

Traiteur

Verantwoordelijke grootkeuken

 

Linken

Kok - VDAB - Beroepenfilm

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Kok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Kok

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Ja
Wat leer je? Kok
Beroepskwalificatie definitie Verwerkt ingrediënten door het toepassen van kooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen, creëert gerechten conform bedrijfsformule, denkt mee over de samenstelling van de kaart, stelt technische fiches op, volgt keukenprocessen op, regelt de organisatie van de keuken, verbetert constant de kwaliteit van het werk en de gerechten en beheert de voorraden teneinde een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.
Beroepskwalificatie ID BK-0252-4
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Kok Standaard Certificaat Ja 800 lestijden
--
Kok Verkort Certificaat Ja 400 lestijden
--
Kok Verlengd Certificaat Ja 1200 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Bistrogerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistrogerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistrogerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Nee 40 lestijden
--
Bistrogerechten met vis Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistrogerechten met vis Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistrogerechten met vis Standaard Deelcertificaat Nee 40 lestijden
--
Bistrogerechten met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Bistrogerechten met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Nee 40 lestijden
--
Bistrogerechten met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistronagerechten Standaard Deelcertificaat Nee 40 lestijden
--
Bistronagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bistronagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eventcatering Uitbreiding Deelcertificaat Nee 40 lestijden
--
Eventcatering Uitbreiding Deelcertificaat Nee 80 lestijden
--
Eventcatering Uitbreiding Deelcertificaat Nee 120 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Initiatie ontvangst en bediening van gasten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Restaurant à la carte Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Restaurant à la carte Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Restaurant à la carte Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenbeheer Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenbeheer Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenbeheer Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenorganisatie Standaard Deelcertificaat Nee 40 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenorganisatie Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Restaurant à la carte en keukenorganisatie Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--

 

Instellingen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest (1 instelling)

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Asse
  • Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Halle
  • Vilvoorde
Provincie Antwerpen (4 instellingen)

Centrum voor Volwassenenonderwijs Leren Beleven Creëren

Sudermanstraat 5 2000 Antwerpen
03 375 68 58     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Hoogstraten

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Antwerpen

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK

Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Arendonk
  • Geel
  • Herentals
  • Laakdal
  • Mol
  • Tessenderlo
  • Westerlo

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen

Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Balen
  • Mol
  • Turnhout
Provincie Limburg (4 instellingen)

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Bilzen-Hoeselt
  • Hasselt
  • Hasselt
  • Lommel
  • Sint-Truiden

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Diest
  • Hasselt
  • Herk-de-Stad
  • Leuven
  • Leuven
  • Tongeren-Borgloon

Centrum voor Volwassenenonderwijs De Verdieping

Schachtplein 1 3550 Heusden-Zolder
01 153 87 33     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Heusden-Zolder

Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg

Europaplein 36 3630 Maasmechelen
089 77 09 55     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Maasmechelen
  • Riemst
Provincie Oost-Vlaanderen (3 instellingen)

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Aalst

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13A 9000 Gent
09 225 04 36     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Gent

Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt

Charles de Kerchovelaan 189 b 9000 Gent
09 267 12 90     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestiging:
  • Zele
Provincie West-Vlaanderen (2 instellingen)

Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS

Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056 32 19 19     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Brugge
  • Brugge
  • Oostkamp

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
056 25 47 13     
Deze vorming worden georganiseerd in volgende vestigingen:
  • Koekelare
  • Oostende
  • Roeselare
  • Torhout

 

Linken

Kok - VDAB - Beroepenfilm

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Kok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Afwasser-keukenmedewerker
  • Ambachtelijk slager
  • Banketbakker in een restaurant (m/v)
  • Bereider fijne vleeswaren
  • Bereider fijnkost
  • Bereider van vleesproducten
  • Charcutier (m/v)
  • Charcutier traiteur
  • Charcutier traiteur (m/v)
  • Chef charcuterie traiteur (m/v)
  • Chef de partie (m/v)
  • Chef de partie desserten, gebak en brood
  • chef de partie groenten, fruit en kruiden
  • Chef de partie koude keuken
  • Chef de partie koude keuken (m/v)
  • Chef de partie patisserie
  • Chef de partie patisserie (m/v)
  • Chef de partie vlees, wild en gevogelte
  • Chef de partie voor het bereiden van vlees, wild en gevogelte (m/v)
  • Chef de partie voor sauzen (m/v)
  • Chef de partie voor vis, schaal- en schelpdieren
  • Chef de partie voor visgerechten (m/v)
  • Chef de partie warme keuken
  • Chef de partie warme keuken (m/v)
  • Chef patisserie (m/v)
  • Chef tussengerechten (m/v)
  • Culinair slager
  • Demi-chef de partie
  • Demi-chef de partie (m/v)
  • Eerste hulpkok (m/v)
  • Grill-kok (m/v)
  • Grootkeukenkok (m/v)
  • Hoofd afdeling charcuterie
  • Hoofd afdeling charcuterie m/v)
  • Hoofd productieafdeling charcuterie (m/v)
  • Hulp in de charcuterie
  • Hulp in de charcuterie (m/v)
  • Hulpkok (m/v)
  • Hulpkok in een grootkeuken (m/v)
  • Hulpkok patisserie (m/v)
  • Keukenhulp
  • Kok (m/v)
  • Kok-keukenmedewerker
  • Kok-patissier
  • Kok-patissier (m/v)
  • Kok-privédienst (m/v)
  • Kok-traiteur (m/v)
  • Medewerker charcuterie
  • Medewerker charcuterie (m/v)
  • Polyvalent medewerker restaurant
  • Productiemedewerker voeding (m/v)
  • Saucier
  • Saucier (m/v)
  • Slager charcutier
  • Sous-chef keuken (m/v)
  • Tweede hulpkok
  • Verkoper in een charcuterie
  • Vleesbrader
  • Vleesbrader (m/v)

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 25-10-2025