Keukenmedewerker (M/V/X)

Wat is, wat doet een keukenmedewerker?

Hoewel je de bereidingen maakt volgens de instructies van de kok, ben jij verantwoordelijk voor het werk dat de chef de partie en/of de kok je toevertrouwen.
Je helpt bij de voorbereidende werkzaamheden van de dienst:
- je kuist, wast, schilt, versnijdt en kookt groenten en fruit
- je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades, enz.
- je bakt (eenvoudige bakwijzen).
Tijdens de dienst help je de afdelingsverantwoordelijke (chef de partie) of kok bij de bereidingen. Je werkt volgens hun instructies.
Na de dienst ruim je op, zorg je voor de hygiënische bewaring van voedingsmiddelen, maak je de werkinstrumenten en werkplaats schoon.
Je bestelt, ontvangt en controleert goederen onder leiding van de chef de partie en/of kok.

 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Keukenmedewerker te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO



7e Specialisatiejaar BSO




DBSO

Grootkeukenhulpkok (modulair)

Grootkeukenkok (modulair)


Hulpkok (modulair)

Keukenmedewerker (modulair)

Kok (modulair)


Leertijd








BuSO

Gemeenschapsrestauratie - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Hotel - BuSO Opleidingsvorm 4

Keukenmedewerker duaal (OV3) - BuSO Opleidingsvorm 3


Organisatie-assistentie - BuSO Opleidingsvorm 4

Organisatiehulp - BuSO Opleidingsvorm 4

Restaurant en keuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Secundair volwassenenonderwijs






VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Keukenmedewerker

 

Wil je meer weten?



Interessante links


VDAB - Beroepenfilm: Medewerker keuken

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Keukenmedewerker

 

Keukenmedewerker (M/V/X)

Wat is, wat doet een Keukenmedewerker?

Hoewel je de bereidingen maakt volgens de instructies van de kok, ben jij verantwoordelijk voor het werk dat de chef de partie en/of de kok je toevertrouwen.
Je helpt bij de voorbereidende werkzaamheden van de dienst:
- je kuist, wast, schilt, versnijdt en kookt groenten en fruit
- je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades, enz.
- je bakt (eenvoudige bakwijzen).
Tijdens de dienst help je de afdelingsverantwoordelijke (chef de partie) of kok bij de bereidingen. Je werkt volgens hun instructies.
Na de dienst ruim je op, zorg je voor de hygiënische bewaring van voedingsmiddelen, maak je de werkinstrumenten en werkplaats schoon.
Je bestelt, ontvangt en controleert goederen onder leiding van de chef de partie en/of kok.


 

Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Keukenmedewerker te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO


Hotel - TSO



7e Specialisatiejaar BSO




DBSO

Grootkeukenhulpkok (modulair)

Grootkeukenkok (modulair)


Hulpkok (modulair)

Keukenmedewerker (modulair)

Kok (modulair)


Leertijd








BuSO

Gemeenschapsrestauratie - BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Hotel - BuSO Opleidingsvorm 4

Keukenmedewerker duaal (OV3) - BuSO Opleidingsvorm 3


Organisatie-assistentie - BuSO Opleidingsvorm 4

Organisatiehulp - BuSO Opleidingsvorm 4

Restaurant en keuken - BuSO Opleidingsvorm 4

Secundair volwassenenonderwijs






VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Keukenmedewerker

 

Wil je meer weten?



Interessante links


VDAB - Beroepenfilm: Medewerker keuken

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Keukenmedewerker