Keukenmedewerker (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen
- Beschrijving
- Opleiding
- Arbeidsmarkt
- Beroepssector
- Linken
- Video
Wat is, wat doet een Keukenmedewerker?
Hoewel je de bereidingen maakt volgens de instructies van de kok, ben jij verantwoordelijk voor het werk dat de chef de partie en/of de kok je toevertrouwen.
Je helpt bij de voorbereidende werkzaamheden van de dienst:
- je kuist, wast, schilt, versnijdt en kookt groenten en fruit
- je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades, enz.
- je bakt (eenvoudige bakwijzen).
Tijdens de dienst help je de afdelingsverantwoordelijke (chef de partie) of kok bij de bereidingen. Je werkt volgens hun instructies.
Na de dienst ruim je op, zorg je voor de hygiënische bewaring van voedingsmiddelen, maak je de werkinstrumenten en werkplaats schoon.
Je bestelt, ontvangt en controleert goederen onder leiding van de chef de partie en/of kok.
Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.
OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar
Organisatie-assistentie - BSO - L3
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO
OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO
OPLEIDINGEN Leertijd
Grootkeukenkok
Hulpkok
Kok
Medewerker snackbar en taverne
OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - 7e jaren
Organisatie-assistentie - BSO
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Kwalificatie- en Integratiefase
OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Duaal
OPLEIDINGEN SEC VOLW O
Grootkeukenkok
Grootkeukenmedewerker
Hulpkok
Keukenmedewerker
Keukenverantwoordelijke
Beroepssector
Wil je meer weten?
Vlaamse Kwalificatiestructuur
-
Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.
Interessante links