Chef kok (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel

 

Wat is, wat doet een Chef kok?

Je staat in voor alle bereidingen in de keuken en je plant en organiseert alle keukenwerkzaamheden: mise-en-place, bereiden, schikken en garneren van gerechten.
Je werkt alleen of je hebt één of meerdere keukenhelpers of hulpkoks onder je. Je werft keukenpersoneel aan en leidt het op.
Je beheert alles wat verband houdt met de voedingswaren: aankoop en onderhandelingen met de leveranciers, bevoorrading, opslag en bewaring.
Je controleert de bereidingstechnieken, de presentatie en de hygiëne van de voedingswaren, het onderhoud van de keuken en de installaties.
Je werkt menu's uit, past de recepten aan, berekent de kosten en bepaalt de prijzen.
Soms werk je nieuwe recepten uit. 
Je kan eveneens verantwoordelijk zijn voor het werkingsbudget van de keuken.


Welke beroepen zijn aan deze beroepsfiche gekoppeld?

Kok


Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar

Gemeenschapsrestauratie - BSO - L3
Specialiteitenrestaurant - BSO - L3
Wereldgastronomie - BSO - L3

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO

Kok duaal - BSO - L3

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO

Kok duaal - DBSO - L3

OPLEIDINGEN Leertijd

Grootkeukenkok
Kok

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - 7e jaren

Gemeenschapsrestauratie - BSO
Specialiteitenrestaurant - BSO
Wereldgastronomie - BSO

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad 7e jaar - DUAAL

Kok duaal - BSO

OPLEIDINGEN SEC VOLW O

Chef de partie desserten gebak en brood
Chef de partie groenten fruit en kruiden
Chef de Partie vis, schaal- en schelpdieren
Grootkeukenverantwoordelijke
Hotel
Hotelbedrijf
Keukenverantwoordelijke
Kok

           

Beroepssector

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Grootkeukenkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie desserten, gebak en brood

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie groenten, fruit en kruiden

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie vlees, wild en gevolgte

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Bereider van visproducten

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Traiteur-banketaannemer

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Keukenverantwoordelijke


Interessante links

VDAB - Beroepenfilm: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Bereider van visproducten

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Grootkeukenkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie desserten, gebak en brood

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie groenten, fruit en kruiden

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Chef de partie vlees, wild en gevolgte

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Keukenverantwoordelijke

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Traiteur-banketaannemer