Grootkeukenhulpkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je leert de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden en basisbereidingen in de keuken uitvoeren.
Onder begeleiding zal je grootkeukengerechten, warme en koude maaltijden bereiden en de dienst aan de toonbank in een grootkeuken verzorgen.
Je kan maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Ten slotte bedien je de klanten.
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Grootkeukenhulpkok
Beroepskwalificatie definitie “De grootkeukenhulpkok voert de voorbereidende werkzaamheden uit in functie van warme en koude bereidingen, verwerkt op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten, bestelt en ontvangt voedingsmiddelen en volgt grootkeukenprocessen op, teneinde de maaltijden te distribueren op een technische, efficiënte en hygiënische manier.”
Beroepskwalificatie ID BK-0347-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Grootkeukenhulpkok Standaard Certificaat Ja 480 lestijden
--
Grootkeukenhulpkok Verkort Certificaat Ja 240 lestijden
--
Grootkeukenhulpkok Verlengd Certificaat Ja 720 lestijden
--

 

Instellingen

 

Beroepen

Bereider van visproducten

Hulpkok

Keukenmedewerker

Medewerker in een grootkeuken

Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood

Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker

Polyvalent medewerker restaurant

Traiteur

 

Linken

Keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenhulpkok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Grootkeukenhulpkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je leert de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden en basisbereidingen in de keuken uitvoeren.
Onder begeleiding zal je grootkeukengerechten, warme en koude maaltijden bereiden en de dienst aan de toonbank in een grootkeuken verzorgen.
Je kan maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Ten slotte bedien je de klanten.
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Ja
Beroepskwalificatie Grootkeukenhulpkok
Beroepskwalificatie definitie “De grootkeukenhulpkok voert de voorbereidende werkzaamheden uit in functie van warme en koude bereidingen, verwerkt op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten, bestelt en ontvangt voedingsmiddelen en volgt grootkeukenprocessen op, teneinde de maaltijden te distribueren op een technische, efficiënte en hygiënische manier.”
Beroepskwalificatie ID BK-0347-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Grootkeukenhulpkok Standaard Certificaat Ja 480 lestijden
--
Grootkeukenhulpkok Verkort Certificaat Ja 240 lestijden
--
Grootkeukenhulpkok Verlengd Certificaat Ja 720 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vis Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vis Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukennagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding na 520 lestijden: GROOTKEUKENHULPKOK

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
09 225 04 36     

Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)

Centrumlaan 160  9400 Ninove
054 31 78 60     

 

Linken

Keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenhulpkok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Afwasser-keukenmedewerker
  • Chef de partie desserten, gebak en brood
  • chef de partie groenten, fruit en kruiden
  • Chef de partie koude keuken
  • Chef de partie patisserie
  • Chef de partie vlees, wild en gevogelte
  • Chef de partie voor vis, schaal- en schelpdieren
  • Chef de partie warme keuken
  • Demi-chef de partie
  • Grootkeukenkok (m/v)
  • Keukenhulp
  • Kok-keukenmedewerker
  • Kok-patissier
  • Polyvalent medewerker restaurant
  • Saucier
  • Sous-chef keuken (m/v)
  • Tweede hulpkok

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 26-02-2025