Grootkeukenkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie Grootkeukenkok
Beroepskwalificatie definitie “Verwerkt op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten, zorgt voor de operationele werking van de grootkeuken, teneinde de maaltijden te distribueren op een technische, efficiënte en hygiënische manier.”
Beroepskwalificatie ID BK-0348-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Grootkeukenkok Standaard Certificaat Ja 720 lestijden
--
Grootkeukenkok Verkort Certificaat Ja 360 lestijden
--
Grootkeukenkok Verlengd Certificaat Ja 1080 lestijden
--

 

Instellingen

 

Beroepen

Chef kok grootkeuken

Keukenmedewerker

Medewerker in een grootkeuken

Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood

Polyvalent medewerker restaurant

Traiteur

Verantwoordelijke grootkeuken

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Grootkeukenkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.

 

Situering

Studiegebied Horeca
Diplomagericht Ja
Beroepskwalificatie Grootkeukenkok
Beroepskwalificatie definitie “Verwerkt op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten, zorgt voor de operationele werking van de grootkeuken, teneinde de maaltijden te distribueren op een technische, efficiënte en hygiënische manier.”
Beroepskwalificatie ID BK-0348-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Grootkeukenkok Standaard Certificaat Ja 720 lestijden
--
Grootkeukenkok Verkort Certificaat Ja 360 lestijden
--
Grootkeukenkok Verlengd Certificaat Ja 1080 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige nagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige visgerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 60 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vis Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vis Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vis Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vis Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Grootkeukennagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--
Grootkeukennagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Grootkeukennagerechten Standaard Deelcertificaat Ja 120 lestijden
--

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENKOK na 1000 lestijden.

Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs. 

 

Instellingen

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
09 225 04 36     

 

Linken

Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Afwasser-keukenmedewerker
  • Chef de partie desserten, gebak en brood
  • chef de partie groenten, fruit en kruiden
  • Chef de partie koude keuken
  • Chef de partie patisserie
  • Chef de partie vlees, wild en gevogelte
  • Chef de partie voor vis, schaal- en schelpdieren
  • Chef de partie warme keuken
  • Demi-chef de partie
  • Grootkeukenkok (m/v)
  • Keukenhulp
  • Kok-keukenmedewerker
  • Kok-patissier
  • Polyvalent medewerker restaurant
  • Saucier
  • Sous-chef keuken (m/v)
  • Tweede hulpkok

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 15-10-2024