Volwassenen

Grootkeukenkok
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.
Situering
Studiegebied | Horeca | ||||
Diplomagericht | Nee | ||||
Beroepskwalificatie | Grootkeukenkok | ||||
Beroepskwalificatie definitie | “Verwerkt op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten, zorgt voor de operationele werking van de grootkeuken, teneinde de maaltijden te distribueren op een technische, efficiënte en hygiënische manier.” | ||||
Beroepskwalificatie ID | BK-0348-3 | ||||
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
Duaal | Nee | ||||
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Grootkeukenkok | Standaard | Certificaat | Ja | 720 lestijden |
-- |
Grootkeukenkok | Verkort | Certificaat | Ja | 360 lestijden |
-- |
Grootkeukenkok | Verlengd | Certificaat | Ja | 1080 lestijden |
-- |
Instellingen
Beroepen
Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
Polyvalent medewerker restaurant
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO

Grootkeukenkok |
Beschrijving
Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je leert richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven, de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden.
Je kan basisbereidingen in de keuken uitvoeren, maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden, onder begeleiding warme en koude maaltijden bereiden.
Je leert nagerechten bereiden, een voedingsmiddelentabel gebruiken, voedingsleer en dieetleer toepassen, dieetmaaltijden bereiden, onder begeleiding van een diëtist menu’s opmaken.
Je kan bereide gerechten bewaren en regenereren, grootkeukengerechten bereiden en convenience food en instantproducten gebruiken.
Situering
Studiegebied | Horeca | ||||
Diplomagericht | Ja | ||||
Beroepskwalificatie | Grootkeukenkok | ||||
Beroepskwalificatie definitie | “Verwerkt op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten, zorgt voor de operationele werking van de grootkeuken, teneinde de maaltijden te distribueren op een technische, efficiënte en hygiënische manier.” | ||||
Beroepskwalificatie ID | BK-0348-3 | ||||
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
Duaal | Nee | ||||
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Grootkeukenkok | Standaard | Certificaat | Ja | 720 lestijden |
-- |
Grootkeukenkok | Verkort | Certificaat | Ja | 360 lestijden |
-- |
Grootkeukenkok | Verlengd | Certificaat | Ja | 1080 lestijden |
-- |
Modules
Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige gerechten met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige nagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige visgerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 60 lestijden |
-- |
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Eenvoudige vlees- en gevogeltegerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met groenten en kruiden | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met vis | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met vis | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met vis | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met vis | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Grootkeukenbereidingen met vlees en gevogelte | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Grootkeukennagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Grootkeukennagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Grootkeukennagerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 120 lestijden |
-- |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Certificaat van de beroepsopleiding: GROOTKEUKENKOK na 1000 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36![]()
![]()
Linken
Leiding geven aan keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Grootkeukenkok - Opleidingsprofiel SecVO
Synoniemen
- Afwasser-keukenmedewerker
- Chef de partie desserten, gebak en brood
- chef de partie groenten, fruit en kruiden
- Chef de partie koude keuken
- Chef de partie patisserie
- Chef de partie vlees, wild en gevogelte
- Chef de partie voor vis, schaal- en schelpdieren
- Chef de partie warme keuken
- Demi-chef de partie
- Grootkeukenkok (m/v)
- Keukenhulp
- Kok-keukenmedewerker
- Kok-patissier
- Polyvalent medewerker restaurant
- Saucier
- Sous-chef keuken (m/v)
- Tweede hulpkok
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 15-10-2024