Slager - Syntra leertijd

Opleiding "Slager"

Je maakt, onder gezag en toezicht, vleeskwartieren en slachtafval klaar.
Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen.
Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel.
Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten.
Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt.
Je garandeert de kwaliteit en de versheid van je producten.
Bovendien pas je de veiligheidsregels en de normen voor hygiëne (HACCP) strikt toe.
Als slager weet je van aanpakken, zowel je producten als de klanten.
Je bent dus klantgericht en weet dat de klant koning is.
Je bent voorzichtig met je dagelijks gereedschap zoals een gehaktmolen of een vleescutter.
Verder ken je alle relevante bewaartechnieken zoals koude, warme of luchtledige verwerking.
Ook charcuterie en traiteurproducten kun je klaarmaken.
Zowel in ambachtelijke winkels, als in supermarkten kun je aan de slag. 

De opleiding loopt over een periode van 2 jaar.

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)


Slager ( knelpuntberoep)



Uitsnijder uitbener ( knelpuntberoep)

Waar kan ik "Slager" volgen?

Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be
Syntra West - campus Kortrijk -
  Doorniksesteenweg 220a 8500 Kortrijk
info@syntrawest.be
http://www.syntrawest.be
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Gent
  Autoweg-Zuid 3 9051 Afsnee
gent@syntra-mvl.be
http://www.syntra-mvl.be

Slager - Syntra leertijd

Opleiding "Slager"

Je maakt, onder gezag en toezicht, vleeskwartieren en slachtafval klaar.
Dit breng je in het consumptiecircuit onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen.
Je presenteert je producten zo aantrekkelijk mogelijk in de winkel.
Daarnaast maak je de bestellingen klaar, je adviseert en bedient de klanten.
Rund- of varkensvlees, schapenvlees of gevogelte; je weet letterlijk wat voor vlees je in de kuip hebt.
Je garandeert de kwaliteit en de versheid van je producten.
Bovendien pas je de veiligheidsregels en de normen voor hygiëne (HACCP) strikt toe.
Als slager weet je van aanpakken, zowel je producten als de klanten.
Je bent dus klantgericht en weet dat de klant koning is.
Je bent voorzichtig met je dagelijks gereedschap zoals een gehaktmolen of een vleescutter.
Verder ken je alle relevante bewaartechnieken zoals koude, warme of luchtledige verwerking.
Ook charcuterie en traiteurproducten kun je klaarmaken.
Zowel in ambachtelijke winkels, als in supermarkten kun je aan de slag. 

De opleiding loopt over een periode van 2 jaar.

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)


Slager ( knelpuntberoep)



Uitsnijder uitbener ( knelpuntberoep)

Waar kan ik "Slager" volgen?

Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be
Syntra West - campus Kortrijk -
  Doorniksesteenweg 220a 8500 Kortrijk
info@syntrawest.be
http://www.syntrawest.be
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Gent
  Autoweg-Zuid 3 9051 Afsnee
gent@syntra-mvl.be
http://www.syntra-mvl.be