Plaatser boven- en ondergrondse leidingen duaal - Tweede graad
Studierichting "Plaatser boven- en ondergrondse leidingen duaal" |
|
In de opleiding 'plaatser boven- en ondergrondse leidingen duaal' leer je:
Bedoeling is: het distributienetwerk aan te leggen, te vernieuwen en/of uit te breiden. Deze duale opleiding is gebaseerd op de Beroepskwalificatie plaatser boven- en ondergrondse leidingen, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur. Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: concreet gaat het over gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis). Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad ’Lessen’, om het te raadplegen. Deze duale opleiding is een graadsopleiding en loopt over 2 jaren. Dat betekent dat je automatisch doorstroomt van 3BSO duaal naar 4 BSO duaal. Bron: www.duaalleren.vlaanderen en omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase |

Plaatser boven- en ondergrondse leidingen duaal
|
- Beschrijving
- Lessen
- Scholen
- Toelating
- Attesten
- Wat na
BeschrijvingIn de opleiding 'plaatser boven- en ondergrondse leidingen duaal' leer je:
Bedoeling is: het distributienetwerk aan te leggen, te vernieuwen en/of uit te breiden. Deze duale opleiding is gebaseerd op de Beroepskwalificatie plaatser boven- en ondergrondse leidingen, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur. Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: concreet gaat het over gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis). Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad ’Lessen’, om het te raadplegen. Deze duale opleiding is een graadsopleiding en loopt over 2 jaren. Dat betekent dat je automatisch doorstroomt van 3BSO duaal naar 4 BSO duaal. Bron: www.duaalleren.vlaanderen en omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase Situering binnen het studiedomein: STEM
Welke lessen krijg je?Je opleiding is gebaseerd op het standaardtraject van deze 2-jarige duale opleiding. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren op het vlak van: •algemene vorming •beroepsgerichte vorming Algemene vorming krijg je hoofdzakelijk op school. Deze bestaat uit: het Project algemene vakken, Frans of Engels, lichamelijke opvoeding, vakoverschrijdende eindtermen van het SO, levensbeschouwing.… De lessen worden ofwel apart gegeven ofwel (deels) geïntegreerd in de beroepsgerichte vorming. Ook praktijklessen worden op school gegeven.
In de Beroepsgerichte vorming leer je wat je moet kunnen als beginnende werknemer in een bepaald beroep. Beroepsgerichte vorming krijg je vooral via werkervaring op je reële werkplek en deels op school. Op de werkvloer oefen je verder in wat je op school hebt geleerd, leer je nieuwe vaardigheden aan en vervolmaak je je.
De school werkt een individueel opleidingsplan voor je uit. Heb je specifieke noden en wens je aanpassingen op school en/of op de werkplek? Vraag deze dan aan. Voor elke duale opleiding bestaat 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. Meer info: ToelatingsvoorwaardenSpecifieke toelatingsvoorwaarden om te mogen starten in deze duale graadsopleiding :
De algemene toelatingsvoorwaarden zijn dezelfde als voor 3 BSO (arbeidsmarktfinaliteit) niet- duaal ofwel:
Je mag secundair onderwijs volgen tot het einde van het schooljaar waarin je 25 wordt. ExtraJa. Dit is een late instap. Bijgevolg moet de toelatingsklassenraad akkoord gaan. Als je start in 4 BSO duaal gelden naast de specifieke en bijkomende toelatingsvoorwaarden, de algemene toelatingsvoorwaarden voor 4 BSO nl. ofwel:
Veranderen tijdens schooljaarVeranderen van school mag altijd. Veranderen van studie: Tot en met 15 januari is veranderen van onderwijsvorm en/of overstappen naar een niet- duale studierichting binnen hetzelfde leerjaar toegestaan. Tot en met de 1e lesdag van november mag je overgaan naar een andere duale opleiding. Stap je later over, dan moet de toelatingsklassenraad akkoord gaan. Natuurlijk moet je steeds voldoen aan de toelatingsvoorwaarden van de ‘nieuwe’ studierichting. OverzittenJe volgt een duale opleiding in de 2e graad. In een duale graadsopleiding ga je na het 1e jaar automatisch door naar het 2e jaar van de graad. Dat wil zeggen dat je het 1e jaar niet kan overzitten. Je kan wel overzitten na het 2e jaar van de 2e graad Je volgt een duale opleiding in de 2e graad. In een duale graadsopleiding ga je na het 1e jaar automatisch door naar het 2e jaar van de graad.
Dat wil zeggen dat je het 1e jaar niet kan overzitten. Je kan wel overzitten na het 2e jaar van de 2e graad
AttestNa 3 BSO duaal stroom je automatisch door naar het 2e leerjaar van je graadsopleiding. Je behaalt:
Na je 2e graads- traject (= na 4 BSO duaal) kan je volgende studiebewijzen behalen:
De klassenraad evalueert je wanneer je opleiding is afgerond.
Zij beslissen wanneer je welk studiebewijs behaalt.
Meestal is dat op het einde van het schooljaar (30 juni). In duale opleidingen kan je ook studiebewijzen behalen tijdens het schooljaar of na 30 juni op het ogenblik dat je de resterende competenties hebt verworven.
Uitzondering:
Als je na 3 of 4 duaal overstapt naar niet-duaal, krijg je een oriënteringsattest van de deliberatieklassenraad.
Dit heb je nodig om toegelaten te worden in een niet- duale studierichting.
Wat na Plaatser boven- en ondergrondse leidingen duaal ? |