Slager (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel

 

Wat is, wat doet een Slager?

Je versnijdt vlees voor de verkoop (vers vlees of vleesbereidingen). Je zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de producten in de winkel.
Je maakt de bestellingen klaar, adviseert en bedient de klanten.
Je verwerkt meestal het vlees van verschillende diersoorten zoals rund, varken, schaap, paard.
Een poelier slacht en verkoopt dan weer kippen en pluimvee zoals fazanten, kalkoenen en soms ook klein wild.

Je gebruikt vaak machines zoals een gehaktmolen of een vleescutter.
Je past bewaartechnieken toe, zoals koude, warme of luchtledige verwerking. Je bereidt soms charcuterie (paté, worst of pastei...) en traiteurproducten (quiche, pizza of bereide schotels).


Welke beroepen zijn aan deze beroepsfiche gekoppeld?

Charcutier


Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar

Slagerij - Fijnkosttraiteur - BSO - L3
Vleeswarentechnieken - TSO - Sense

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SO

Slagerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO - L12

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO

Culinair slager duaal - BSO - L3
Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal - BSO - L3

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats CDO

Slagerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - DBSO - L12

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO

Culinair slager duaal - DBSO - L3
Gespecialiseerd verkoper slagerij duaal - DBSO - L3

OPLEIDINGEN Leertijd

Slager
Slager- bereider verkoopklare gerechten
Slager- spekslager

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats SYNTRA

Culinair slager duaal

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - DUAAL

Slagerij duaal - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad 7e jaar - DUAAL

Culinair slager duaal - BSO

OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Duaal

Medewerker slagerij duaal - Kwalificatiefase

OPLEIDINGEN SEC VOLW O

Bereider van Vleesproducten (Charcutier)
Bereider van Vleesproducten (Charcutier)
Slager Distributie
Slager-Spekslager

           

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Wild- en gevogelteslager

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Verkoper slagerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kwaliteits- en procesverantwoordelijke slagerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Slager - spekslager

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Slager

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Vleesbewerker

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Vleesbereider

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Bereider van vleesproducten

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker slagerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Traiteur-banketaannemer


Interessante links

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Wild- en gevogelteslager

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Verkoper slagerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kwaliteits- en procesverantwoordelijke slagerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Slager - spekslager

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Slager

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Vleesbewerker

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Vleesbereider

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Bereider van vleesproducten

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker slagerij

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Traiteur-banketaannemer

Roadies

Slager