Bakkershulp (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen

 

Wat is, wat doet een Bakkershulp?

Je staat in voor het voorbereiden en bakken van deeg.
Dit deeg kan vers zijn of deeg dat voorgebakken, bewerkt, gevormd en diepgevroren is.
Je bakt brood, koeken, traiteurproducten of banket. Je doet dit voor de rechtstreekse verkoop of voor distributie naar diverse verkooppunten.
Het kan gebeuren dat je instaat voor de afwerking van complementaire producten: garneren van taartbodems, bereiden van sandwiches, croque-monsieurs of zoete luxebroodjes. Je verkoopt soms bereide of afgewerkte producten, bedient klanten en houdt de kassa bij.
Soms neem je ook het stockbeheer van de verse producten voor je rekening.



Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

OPLEIDINGEN SO - 3e graad - 7e jaar

Bakkerijtechnieken - TSO - Sense
Banketbakkerij-chocoladebewerking - BSO - L3
Dieetbakkerij - BSO - L3

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SO

Bakkerijtechnieken duaal - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca - TSO - L12
Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO - L12

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - 7ejaar lesplaats SO

Chocolatier duaal - BSO - L3

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats CDO

Brood- en banketbakkerij duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - DBSO - L12

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL 7e jaar - lesplaats CDO

Chocolatier duaal - DBSO - L3

OPLEIDINGEN Leertijd

Banketbakker
Banketbakker-chocoladebewerker
Banketbakker-ijsbereider
Brood- en banketbakker
Broodbakker
Chocoladebewerker

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - 7e jaren

Banketbakkerij-chocoladebewerking - BSO

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - DUAAL

Bakkerijtechnieken duaal - TSO - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca
Bakkerijtechnieken duaal - TSO - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca
Brood- en banketbakkerij duaal - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad 7e jaar - DUAAL

Chocolatier duaal - BSO

OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Duaal

Medewerker (banket)bakkerij duaal - Kwalificatiefase

OPLEIDINGEN SEC VOLW O

Banketbakker

           

Beroepssector

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker bakkerij


Interessante links

VDAB - Beroepenfilm: Bakker

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker bakkerij