Kelner brasserie (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel

Wat is, wat doet een kelner brasserie?

Je verzorgt de schikking van de verbruikszaal, bar of terras en verwelkomt de klanten.
Je neemt hun bestelling voor drank en kleine gerechten op, bedient ze en rekent af. Je ruimt af en wast de glazen. 
Soms krijg je financiële verantwoordelijkheden, zoals de kas maken of geef je leiding aan andere medewerkers.

 

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Kelner brasserie te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO

Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - DBSO

Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO

7e Specialisatiejaar BSO


DBSO


Leertijd




BuSO - OV4

Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Secundair volwassenenonderwijs



VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kelner

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Gespecialiseerd drankenkelner

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kelner

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Gespecialiseerd drankenkelner

 

Kelner brasserie (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel

Wat is, wat doet een Kelner brasserie?

Je verzorgt de schikking van de verbruikszaal, bar of terras en verwelkomt de klanten.
Je neemt hun bestelling voor drank en kleine gerechten op, bedient ze en rekent af. Je ruimt af en wast de glazen. 
Soms krijg je financiële verantwoordelijkheden, zoals de kas maken of geef je leiding aan andere medewerkers.


 

Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Kelner brasserie te worden?

Verschillende wegen kunnen leiden naar een bepaald beroep. Onderwijskiezer geeft hier per studieniveau een overzicht van de basisopleiding(en) die wij logisch vinden voor dit beroep. Weet echter dat er vaak ook nog andere mogelijkheden zijn. Voor een aantal beroepen kan een specifieke opleiding wettelijk vereist zijn.

3e Graad SO

Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - DBSO

Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO

7e Specialisatiejaar BSO


DBSO


Leertijd




BuSO - OV4

Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

Secundair volwassenenonderwijs



VDAB-opleidingen

Zoek of er een opleiding is op de website van VDAB.

 

Hoe zit het met dit beroep op de arbeidsmarkt?

Voor een actuele lijst van vacatures klik op het logo.

           

Beroepssector


 

Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kelner

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Gespecialiseerd drankenkelner

 

Wil je meer weten?



Interessante links

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kelner

VKS - Beroepskwalificatie niveau 5: Gespecialiseerd drankenkelner