Polyvalent medewerker restaurant (M/V/X)
Knelpuntberoep Vlaanderen en Brussel

 

Wat is, wat doet een Polyvalent medewerker restaurant?

Je bereidt en verkoopt voedingswaren (brood, patisserie), eenvoudige warme of koude gerechten (belegde broodjes, salades, ijsjes, ...).
Je volgt de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van het bedrijf. 

Een bijkomende activiteit kan zijn: gerechten aan tafel opdienen.  


Welke beroepen zijn aan deze beroepsfiche gekoppeld?

Frituur- en snackbaruitbater


Zie onder het tabje 'Links' voor meer info over het beroepsprofiel.

OPLEIDINGEN SO 3e graad

Grootkeuken en catering - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - L2
Horeca - TSO - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca - L2
Restaurant en keuken - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - L2

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SO

Grootkeuken en catering duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO - L12
Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - BSO - L12

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats CDO

Grootkeuken en catering duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - DBSO - L12
Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca - DBSO - L12

OPLEIDINGEN Leertijd

Grootkeukenhulpkok
Grootkeukenkok
Medewerker kamerdienst
Medewerker snackbar en taverne

OPLEIDINGEN 3e graad DUAAL - lesplaats SYNTRA

Grootkeuken en catering duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Restaurant en keuken duaal - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad

Grootkeuken en catering - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Horeca - TSO - Arbeidsmarkt en doorstroom (Dubbel) - Voeding en horeca
Restaurant en keuken - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

OPLEIDINGEN BUSO - OV4 - 3e graad - DUAAL

Grootkeuken en catering duaal - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca
Restaurant en keuken duaal - BSO - Arbeidsmarkt - Voeding en horeca

OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Kwalificatie- en Integratiefase

Keukenmedewerker - Kwalificatiefase - 2e j
Medewerker fastfood - Kwalificatiefase - 2e j

OPLEIDINGEN BUSO - OV3 - Duaal

Keukenmedewerker duaal - Kwalificatiefase
Keukenmedewerker duaal - Integratiefase
Medewerker fastfood duaal - Kwalificatiefase
Medewerker fastfood duaal - Integratiefase

OPLEIDINGEN SEC VOLW O

Grootkeukenhulpkok
Grootkeukenkok
Hulpkok
Kok

           

Beroepssector

Wil je meer weten?



Vlaamse Kwalificatiestructuur

  • Kwalificaties beschrijven wat je moet kennen en kunnen om een beroep uit te oefenen, een opleiding te starten of deel te nemen aan de maatschappij. De Kwalificatiedatabank bevat alle beroepskwalificaties en onderwijskwalificaties uit de Vlaamse kwalificatiestructuur.

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Grootkeukenhulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker fastfood

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Keukenmedewerker


Interessante links

VKS - Beroepskwalificatie niveau 4: Kok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 3: Grootkeukenhulpkok

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Medewerker fastfood

VKS - Beroepskwalificatie niveau 2: Keukenmedewerker

Roadies

Kelner restaurant