Bereider van Vleesproducten (Charcutier)

Beschrijving

In deze opleiding leert men vleesproducten bereiden die verkregen zijn door de (verdere) verwerking van vlees. De kenmerken van vers vlees zijn verdwenen en de vleesproducten hebben een verduurzamingsproces ondergaan teneinde de bereidingen een langere periode geschikt te maken voor consumptie.

 

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Nee
Wat leer je? Bereider van vleesproducten
Beroepskwalificatie definitie Het bereiden van vleesproducten die verkregen zijn door de (verdere) verwerking van vlees waarbij de kenmerken van vers vlees verdwenen zijn en die een verduurzamingsproces hebben ondergaan teneinde de bereidingen een langere periode geschikt te maken voor consumptie.
Beroepskwalificatie ID BK-0060-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Bereider van Vleesproducten (Charcutier) Standaard Certificaat Ja 200 lestijden
--
Bereider van Vleesproducten (Charcutier) Verlengd Certificaat Ja 240 lestijden
--

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

 

Beroepen

Slager

 

Linken

Bereider van vleesproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3

 

Bereider van Vleesproducten (Charcutier)

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Nee
Wat leer je? Bereider van vleesproducten
Beroepskwalificatie definitie Het bereiden van vleesproducten die verkregen zijn door de (verdere) verwerking van vlees waarbij de kenmerken van vers vlees verdwenen zijn en die een verduurzamingsproces hebben ondergaan teneinde de bereidingen een langere periode geschikt te maken voor consumptie.
Beroepskwalificatie ID BK-0060-2
Beroepskwalificatie VKS Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Bereider van Vleesproducten (Charcutier) Standaard Certificaat Ja 200 lestijden
--
Bereider van Vleesproducten (Charcutier) Verlengd Certificaat Ja 240 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Bereiding halffabricaten en specialiteiten vleesproducten (charcuterie) Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Bereiding vleesproducten (charcuterie) Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij Standaard Deelcertificaat Nee 40 lestijden
--
Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

 

Beroepen

Slager

 

Linken

Bereider van vleesproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3

 

Synoniemen

  • Ambachtelijk slager
  • Beenhouwer
  • Beenhouwer (m/v)
  • Bewerker van gevogelte (m/v)
  • Charcutier
  • Chef-slager
  • Hulp in de slagerij (m/v)
  • Hulpslager
  • Hulpslager (m/v)
  • Keurslager
  • Medewerker slagerij
  • Poelier
  • Slager (m/v)
  • Slager traiteur (m/v)
  • Slager-uitbener
  • Slager-verkoper van vleeswaren
  • Slagersgast
  • Slagersgast (m/v)
  • Slagershulp
  • Spekslager
  • Vleesbewerker
  • Wild- en gevogelteslager

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 18-06-2024