Volwassenen
Bereider van Vleesproducten (Charcutier)
Beschrijving
In deze opleiding leert men vleesproducten bereiden die verkregen zijn door de (verdere) verwerking van vlees. De kenmerken van vers vlees zijn verdwenen en de vleesproducten hebben een verduurzamingsproces ondergaan teneinde de bereidingen een langere periode geschikt te maken voor consumptie.
Situering
| Studiegebied | Slagerij | ||||
| Diplomagericht | Nee | ||||
| Wat leer je? | Bereider van vleesproducten | ||||
| Beroepskwalificatie definitie | Het bereiden van vleesproducten die verkregen zijn door de (verdere) verwerking van vlees waarbij de kenmerken van vers vlees verdwenen zijn en die een verduurzamingsproces hebben ondergaan teneinde de bereidingen een langere periode geschikt te maken voor consumptie. | ||||
| Beroepskwalificatie ID | BK-0060-2 | ||||
| Beroepskwalificatie VKS | Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
| Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
| Duaal | Nee |
| Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Bereider van Vleesproducten (Charcutier) | Standaard | Certificaat | Ja | 200 lestijden |
-- |
| Bereider van Vleesproducten (Charcutier) | Verlengd | Certificaat | Ja | 240 lestijden |
-- |
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
![]()
Beroepen
Linken
Bereider van vleesproducten - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3
Bereider van Vleesproducten (Charcutier) |
Situering
| Studiegebied | Slagerij | ||||
| Diplomagericht | Nee | ||||
| Wat leer je? | Bereider van vleesproducten | ||||
| Beroepskwalificatie definitie | Het bereiden van vleesproducten die verkregen zijn door de (verdere) verwerking van vlees waarbij de kenmerken van vers vlees verdwenen zijn en die een verduurzamingsproces hebben ondergaan teneinde de bereidingen een langere periode geschikt te maken voor consumptie. | ||||
| Beroepskwalificatie ID | BK-0060-2 | ||||
| Beroepskwalificatie VKS | Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
| Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
| Duaal | Ja |
| Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Bereider van Vleesproducten (Charcutier) | Standaard | Certificaat | Ja | 200 lestijden |
-- |
| Bereider van Vleesproducten (Charcutier) | Verlengd | Certificaat | Ja | 240 lestijden |
-- |
Modules
| Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Bereiding halffabricaten en specialiteiten vleesproducten (charcuterie) | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Bereiding vleesproducten (charcuterie) | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Nee | 40 lestijden |
-- |
| Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
![]()
Synoniemen
- Ambachtelijk slager
- Beenhouwer
- Beenhouwer (m/v)
- Bewerker van gevogelte (m/v)
- Charcutier
- Chef-slager
- Hulp in de slagerij (m/v)
- Hulpslager
- Hulpslager (m/v)
- Keurslager
- Medewerker slagerij
- Poelier
- Slager (m/v)
- Slager traiteur (m/v)
- Slager-uitbener
- Slager-verkoper van vleeswaren
- Slagersgast
- Slagersgast (m/v)
- Slagershulp
- Spekslager
- Vleesbewerker
- Wild- en gevogelteslager
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 18-06-2024
