Wild- en Gevogelteslager

Beschrijving

In deze opleiding leert men het vlees van wild, gevogelte, konijn en/of exotische vleessoorten beoordelen, aankopen, versnijden, verwerken en verkopen .
Je maakt de producten klaar om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van bereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.

 

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Ja
Wat leer je? Wild- en gevogelteslager
Beroepskwalificatie definitie ‘Keurt, koopt aan, versnijdt, verwerkt en verkoopt het vlees van wild, gevogelte, konijn en/of exotische vleessoorten teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van bereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.’
Beroepskwalificatie ID BK-0144-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Wild- en Gevogelteslager Standaard Certificaat Ja 600 lestijden
--
Wild- en Gevogelteslager Verlengd Certificaat Nee 720 lestijden
--
Wild- en gevogelteslager Verkort Certificaat Nee 480 lestijden
--

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!

St.-Elisabethlaan 6  8660 De Panne
05 841 51 61     

 

Beroepen

Traiteur

 

Linken

Poelier - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Wild- en gevogelteslager - Opleidingsprofiel SecVO

 

Wild- en Gevogelteslager

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Ja
Wat leer je? Wild- en gevogelteslager
Beroepskwalificatie definitie ‘Keurt, koopt aan, versnijdt, verwerkt en verkoopt het vlees van wild, gevogelte, konijn en/of exotische vleessoorten teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van bereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.’
Beroepskwalificatie ID BK-0144-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Wild- en Gevogelteslager Standaard Certificaat Ja 600 lestijden
--
Wild- en Gevogelteslager Verlengd Certificaat Nee 720 lestijden
--
Wild- en gevogelteslager Verkort Certificaat Nee 480 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij Standaard Deelcertificaat Nee 80 lestijden
--
Eenvoudige verkoopklare gerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Specialiteiten verkoopklare wild- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Nee 80 lestijden
--
Stage wild- en gevogelteslagerij Standaard Deelcertificaat Nee 160 lestijden
--
Stage wild- en gevogelteslagerij Standaard Deelcertificaat Nee 240 lestijden
--
Stage wild- en gevogelteslagerij Standaard Deelcertificaat Nee 40 lestijden
--
Toonbankorganisatie en -verkoop slagerij Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Toonbankpresentatie slagerij Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!

St.-Elisabethlaan 6  8660 De Panne
05 841 51 61     

 

Beroepen

Traiteur

 

Linken

Poelier - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Wild- en gevogelteslager - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Ambachtelijk slager
  • Beenhouwer
  • Bereider fijne vleeswaren
  • Bereider fijnkost
  • Bereider van vleesproducten
  • Charcutier
  • Charcutier traiteur
  • Chef-slager
  • Culinair slager
  • Hoofd afdeling charcuterie
  • Hulp in de charcuterie
  • Hulpslager
  • Keurslager
  • Medewerker charcuterie
  • Medewerker slagerij
  • Poelier
  • Poelier (m/v)
  • Slager charcutier
  • Slager-uitbener
  • Slager-verkoper van vleeswaren
  • Slagersgast
  • Slagershulp
  • Spekslager
  • Verkoper in een charcuterie
  • Vleesbewerker
  • Vleesbrader
  • Wild- en gevogelteslager

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 18-06-2024