Volwassenen
Slager-Spekslager
Beschrijving
In deze opleiding leert men het vlees bestellen, beoordelen en aankopen teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vormen van vlees, gehakt, vleesbereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.
Situering
| Studiegebied | Slagerij | ||||
| Diplomagericht | Ja | ||||
| Wat leer je? | Slager - spekslager | ||||
| Beroepskwalificatie definitie | [Definitie onbekend] | ||||
| Beroepskwalificatie ID | BK-0063-1 | ||||
| Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
| Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
| Duaal | Nee |
| Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Slager-Spekslager | Standaard | Certificaat | Ja | 1000 lestijden |
-- |
| Slager-Spekslager | Verlengd | Certificaat | Ja | 1120 lestijden |
-- |
| Slager-Spekslager | Verkort | Certificaat | Ja | 880 lestijden |
-- |
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!
St.-Elisabethlaan 6 8660 De Panne
05 841 51 61![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Beroepen
Linken
Slager (kleinhandel) - VDAB - Beroepenfilm
Slager - spekslager - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Slager-spekslager - Opleidingsprofiel SecVO
Slager-Spekslager |
Situering
| Studiegebied | Slagerij | ||||
| Diplomagericht | Ja | ||||
| Wat leer je? | Slager - spekslager | ||||
| Beroepskwalificatie definitie | [Definitie onbekend] | ||||
| Beroepskwalificatie ID | BK-0063-1 | ||||
| Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
| Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
| Duaal | Ja |
| Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Slager-Spekslager | Standaard | Certificaat | Ja | 1000 lestijden |
-- |
| Slager-Spekslager | Verlengd | Certificaat | Ja | 1120 lestijden |
-- |
| Slager-Spekslager | Verkort | Certificaat | Ja | 880 lestijden |
-- |
Modules
| Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Nee | 80 lestijden |
-- |
| Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
| Bereiding halffabricaten en specialiteiten vleesproducten (charcuterie) | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Bereiding vleesproducten (charcuterie) | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Eenvoudige verkoopklare gerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Eenvoudige verwerking deelstukken | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Panklaar maken vers vlees | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Portioneren van vlees | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Specialiteiten verkoopklare gerechten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Stage slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Nee | 240 lestijden |
-- |
| Stage slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Nee | 40 lestijden |
-- |
| Stage slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 160 lestijden |
-- |
| Toonbankorganisatie en -verkoop slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Toonbankpresentatie slagerij | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Verwerking deelstukken en karkassen | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
+32 2 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!
St.-Elisabethlaan 6 8660 De Panne
05 841 51 61![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Linken
Slager (kleinhandel) - VDAB - Beroepenfilm
Slager - spekslager - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Slager-spekslager - Opleidingsprofiel SecVO
Synoniemen
- Ambachtelijk slager
- Beenhouwer
- Beenhouwer (m/v)
- Bereider fijne vleeswaren
- Bereider fijnkost
- Bereider van vleesproducten
- Charcutier
- Charcutier (m/v)
- Charcutier traiteur
- Charcutier traiteur (m/v)
- Chef-slager
- Chef-slager (m/v)
- Culinair slager
- Hoofd afdeling charcuterie
- Hulp in de charcuterie
- Hulpslager
- Keurslager
- Keurslager (m/v)
- Medewerker charcuterie
- Medewerker slagerij
- Poelier
- Slager (m/v)
- Slager charcutier
- Slager-uitbener
- Slager-verkoper van vleeswaren
- Slager-verkoper van vleeswaren (m/v)
- Slagersgast
- Slagershulp
- Spekslager
- Spekslager (m/v)
- Verkoper fijne vleeswaren (m/v)
- Verkoper fijnkost (m/v)
- Verkoper in een charcuterie
- Vleesbewerker
- Vleesbrader
- Vleesbrader (m/v)
- Wild- en gevogelteslager
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 23-05-2025
