Volwassenen
Bakker
Beschrijving
De opleiding is gebaseerd op de erkende beroepskwalificatie Bakker:
Je bereidt, verwerkt en bakt gistdegen en je werkt ze af volgens de voorschriften van de voedselveiligheid teneinde de gemaakte producten te verkopen.
Situering
Studiegebied | Bakkerij | ||||
Diplomagericht | Nee | ||||
Beroepskwalificatie | Bakker | ||||
Beroepskwalificatie definitie | De bakker bereidt, verwerkt, bakt verschillende soorten (gist)degen (broden, zachte en harde luxe, taarten, gerezen bladerdeegproducten, gezondheidsgerelateerde producten…) én bewaart en verpakt deze volgens de voorschriften van de voedselveiligheid teneinde de bakkerijproducten uit te stallen en te verkopen, alsook een bakkerij te organiseren. | ||||
Beroepskwalificatie ID | BK-0019-3 | ||||
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
Beroepskwalificatie informatie | klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
Duaal | Nee | ||||
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Bakker | Standaard | Certificaat | Ja | 840 lestijden |
-- |
Bakker | Verlengd | Certificaat | Ja | 920 lestijden |
-- |
Bakker | Verkort | Certificaat | Ja | 720 lestijden |
-- |
Instellingen
Beroepen
Linken
Bakker - VDAB - Beroepenfilm
Brood-en banketbakkerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Bakker - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Bakker - Opleidingsprofiel SecVO
Bakker |
Beschrijving
De opleiding is gebaseerd op de erkende beroepskwalificatie Bakker:
Je bereidt, verwerkt en bakt gistdegen en je werkt ze af volgens de voorschriften van de voedselveiligheid teneinde de gemaakte producten te verkopen.
Situering
Studiegebied | Bakkerij | ||||
Diplomagericht | Ja | ||||
Beroepskwalificatie | Bakker | ||||
Beroepskwalificatie definitie | De bakker bereidt, verwerkt, bakt verschillende soorten (gist)degen (broden, zachte en harde luxe, taarten, gerezen bladerdeegproducten, gezondheidsgerelateerde producten…) én bewaart en verpakt deze volgens de voorschriften van de voedselveiligheid teneinde de bakkerijproducten uit te stallen en te verkopen, alsook een bakkerij te organiseren. | ||||
Beroepskwalificatie ID | BK-0019-3 | ||||
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur | ||||
Beroepskwalificatie informatie | klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden | ||||
Duaal | Ja | ||||
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Duur | Studiebewijs | Ingericht | Studieomvang | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Bakker | Standaard | Certificaat | Ja | 840 lestijden |
-- |
Bakker | Verlengd | Certificaat | Ja | 920 lestijden |
-- |
Bakker | Verkort | Certificaat | Ja | 720 lestijden |
-- |
Modules
Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Broden en harde luxe | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Dieetproducten bakkerij | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Gerezen bladerdeeg | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Specialiteiten broden en harde luxe | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Specialiteiten gerezen bladerdeeg | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Specialiteiten zachte luxe en taarten op basis van gistdegen | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Stage bakkerij | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 160 lestijden |
-- |
Taarten op basis van gistdegen | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Zachte luxe | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Toelating
Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.
Sanctie
Deze opleiding leidt tot het certificaat BAKKER na 840 lestijden.
Het certificaat leidt in combinatie met het certificaat AANVULLENDE ALGEMENE VORMING tot het diploma secundair onderwijs.
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK
Kleinhoefstraat 4 2440 Geel
01 4 71 69 53![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Groeipunt (131888)
Henleykaai 83 b 9000 Gent
09 267 12 90![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs MIRAS
Nelson Mandelaplein 1 8500 Kortrijk
056 32 19 19![]()
![]()
Provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Limburg
Europaplein 36 3630 Maasmechelen
089 77 09 55![]()
![]()
Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt (131482)
Centrumlaan 160 9400 Ninove
054 31 78 60![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Creo
Arme-Klarenstraat 75 8800 Roeselare
05 126 11 94![]()
![]()
GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala
Hugo Verrieststraat 68 8800 Roeselare
056 25 47 13![]()
![]()
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen
Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10![]()
![]()
Linken
Bakker - VDAB - Beroepenfilm
Brood-en banketbakkerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Bakker - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Bakker - Opleidingsprofiel SecVO
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 29-04-2025