Technicus in fermentatieprocessen - Zuivel

Beschrijving

In deze opleiding verwerft de cursist basisinzichten in de eigenschappen van melk als grondstof voor de productie van kaas en andere zuivelproducten.
Je maakt kennis met de verschillende stadia in de productiecyclus van kaas en andere zuivelproducten. Je leert stalen nemen en de temperatuur controleren. Je leert omgaan met de normen voor hygiëne, veiligheid en kwaliteit.

 

Situering

Studiegebied Chemie
Diplomagericht Nee
Wat leer je? geen beroepskwalificatie
Duaal Nee
Opleidingsvariant Technicus in fermentatieprocessen - Zuivel
Duur Standaard
Studiebewijs Certificaat
Ingericht Ja
Studieomvang 320 lestijden
Einddatum geen einddatum

 

Instellingen

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68  8800 Roeselare
056 25 47 13     

 

Linken

Landbouwkundig advies en technische ondersteuning (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Technicus in Fermentatieprocessen - Zuivel - Opleidingsprofiel SecVO

 

Technicus in fermentatieprocessen - Zuivel

Situering

Studiegebied Chemie
Diplomagericht Nee
Wat leer je? geen beroepskwalificatie
Duaal Nee
Opleidingsvariant Technicus in fermentatieprocessen - Zuivel
Duur Standaard
Studiebewijs Certificaat
Ingericht Ja
Studieomvang 320 lestijden
Einddatum geen einddatum

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Basiskennis fermentatieprocessen zuivel Standaard Deelcertificaat Nee 80 lestijden
--
Hygiƫne en kwaliteitscontrole Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Labo fermentatie - halfharde en harde kazen Standaard Deelcertificaat Nee 80 lestijden
--
Labo fermentatie - zachte zuivel Standaard Deelcertificaat Nee 80 lestijden
--
Veiligheids- en milieuwetgeving Standaard Deelcertificaat Ja 20 lestijden
--
Zuivelwetgeving Standaard Deelcertificaat Nee 20 lestijden
--

 

Instellingen

GO! Centrum voor volwassenenonderwijs Scala

Hugo Verrieststraat 68  8800 Roeselare
056 25 47 13     

 

Linken

Landbouwkundig advies en technische ondersteuning (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Technicus in Fermentatieprocessen - Zuivel - Opleidingsprofiel SecVO

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 12-06-2024