Grootkeukenhulpkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je leert de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden en basisbereidingen in de keuken uitvoeren.
Onder begeleiding zal je grootkeukengerechten, warme en koude maaltijden bereiden en de dienst aan de toonbank in een grootkeuken verzorgen.
Je kan maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Ten slotte bedien je de klanten.
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

520 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding na 520 lestijden: GROOTKEUKENHULPKOK

 

Instellingen

 

Beroepen

Bereider van visproducten

Hulpkok

Keukenmedewerker

Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood

Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker

Polyvalent medewerker restaurant

Productieoperator voedingsindustrie

Traiteur

 

Linken

Keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenhulpkok - Opleidingsprofiel SecVO

 

Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht! Deze opleiding wordt momenteel nergens ingericht!

Grootkeukenhulpkok

Beschrijving

Je krijgt basisvaardigheden en technieken aangeleerd met betrekking tot het bereiden van gerechten.
Je kan richtlijnen met betrekking tot veilig, hygiënisch, milieubewust en ergonomisch werken naleven.
Je leert de lokalen en grootkeukenmaterialen onderhouden en basisbereidingen in de keuken uitvoeren.
Onder begeleiding zal je grootkeukengerechten, warme en koude maaltijden bereiden en de dienst aan de toonbank in een grootkeuken verzorgen.
Je kan maaltijden met vis, vlees en gevogelte bereiden.
Ten slotte bedien je de klanten.
 

 

Situering

Studiegebied Horeca
   
Diplomagericht Ja
   
Studieomvang

520 lestijden

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist. 
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Certificaat van de beroepsopleiding na 520 lestijden: GROOTKEUKENHULPKOK

 

Instellingen

 

Linken

Keukenpersoneel (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Grootkeukenhulpkok - Opleidingsprofiel SecVO

 


Gegevens bijgewerkt tot 17-12-2021