Volwassenen

Suiker- en marsepeinbewerker
Beschrijving
De opleiding is gebaseerd op de erkende beroepskwalificatie Suiker- en marsepeinbewerker.
Je bereidt suiker- en marsepeinproducten teneinde deze te verwerken, verpakken en verkopen.
Situering
Studiegebied | Bakkerij |
Diplomagericht | Nee |
Beroepskwalificatie | Suiker- en marsepeinbewerker |
Beroepskwalificatie definitie | Bereidt suiker- en marsepeinproducten teneinde deze te verwerken, verpakken en verkopen. |
Beroepskwalificatie ID | BK-0023-2 |
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur |
Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden |
Duaal | Nee |
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Suiker- en marsepeinbewerker |
Duur | Standaard |
Studiebewijs | Certificaat |
Ingericht | Ja |
Studieomvang | 280 lestijden |
Einddatum | geen einddatum |
Instellingen
Beroepen
Patissier chocoladewerker ijsbereider
Linken
Brood-en banketbakkerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Suiker- en marsepeinbewerker - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Suiker- en marsepeinbewerker - Opleidingsprofiel SecVO

Suiker- en marsepeinbewerker |
Beschrijving
De opleiding is gebaseerd op de erkende beroepskwalificatie Suiker- en marsepeinbewerker.
Je bereidt suiker- en marsepeinproducten teneinde deze te verwerken, verpakken en verkopen.
Situering
Studiegebied | Bakkerij |
Diplomagericht | Nee |
Beroepskwalificatie | Suiker- en marsepeinbewerker |
Beroepskwalificatie definitie | Bereidt suiker- en marsepeinproducten teneinde deze te verwerken, verpakken en verkopen. |
Beroepskwalificatie ID | BK-0023-2 |
Beroepskwalificatie VKS | Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur |
Beroepskwalificatie informatie | Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden |
Duaal | Nee |
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Suiker- en marsepeinbewerker |
Duur | Standaard |
Studiebewijs | Certificaat |
Ingericht | Ja |
Studieomvang | 280 lestijden |
Einddatum | geen einddatum |
Modules
Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Marsepein | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Sanctie
Deze opleiding leidt tot het certificaat SUIKER- EN MARSEPEINBEWERKER na 280 lestijden.
Instellingen
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro
Keizersplein 19 9300 Aalst
053 46 19 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant
Desguinlei 244 2018 Antwerpen
03 242 26 19![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa
Halmstraat 12 3600 Genk
08 984 99 03![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios
Halmstraat 6A 3600 Genk
089 69 40 00![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36![]()
![]()
GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen
Boomgaardstraat 56 2300 Turnhout
01 449 07 10![]()
![]()
Linken
Brood-en banketbakkerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Suiker- en marsepeinbewerker - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4
Suiker- en marsepeinbewerker - Opleidingsprofiel SecVO
Synoniemen
- Banketbakker suikerbakker confiseur (m/v)
- Chocoladebewerker
- Chocolatier
- Confiturier
- IJsbereider
- Koekjesmaker
- Suiker- en marsepeinbewerker
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 18-06-2024