Ijsbereider

Beschrijving

De opleiding is gebaseerd op de erkende beroepskwalificatie Ijsbereider:

Bereidt ijsproducten teneinde deze te verwerken, verpakken, verkopen en/of serveren.

 

Situering

Studiegebied Bakkerij
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie IJsbereider
Beroepskwalificatie definitie [Definitie onbekend]
Beroepskwalificatie ID BK-0022-1
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Ijsbereider
Duur Standaard
Studiebewijs Certificaat
Ingericht Ja
Studieomvang 440 lestijden
Einddatum geen einddatum

 

Instellingen

 

Beroepen

Patissier chocoladewerker ijsbereider

 

Linken

Banket, suikerwaren, chocolade, ijs bereiden (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Ijsbereider - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Ijsbereider - Opleidingsprofiel SecVO

 

Ijsbereider

Beschrijving

De opleiding is gebaseerd op de erkende beroepskwalificatie Ijsbereider:

Bereidt ijsproducten teneinde deze te verwerken, verpakken, verkopen en/of serveren.

 

Situering

Studiegebied Bakkerij
Diplomagericht Nee
Beroepskwalificatie IJsbereider
Beroepskwalificatie definitie [Definitie onbekend]
Beroepskwalificatie ID BK-0022-1
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
STEM Nee
Opleidingsvariant Ijsbereider
Duur Standaard
Studiebewijs Certificaat
Ingericht Ja
Studieomvang 440 lestijden
Einddatum geen einddatum

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Beslagen Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Consumptie-ijs en sorbet Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Ijstaarten en ijscreaties Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Verkoop (banket)bakkerij- en aanverwante producten Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Vet- en kookdegen Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Toelating

Voor de opleidingen van de studiegebieden personenzorg en voeding waarin cursisten rechtstreeks of onrechtstreeks met voedingswaren of -stoffen in aanraking komen en zij die waren of stoffen kunnen verontreinigen of besmetten, is in uitvoering van de federale regelgeving op de voedselveiligheid een medisch geschiktheidsattest vereist.
Daartoe dient een arts voor 1 oktober van het betrokken schooljaar of onmiddellijk indien de inschrijving later plaatsvindt een verklaring van lichamelijke geschiktheid uit te reiken.
Dit attest mag ten hoogste drie jaar oud zijn.

 

Sanctie

Deze opleiding leidt tot het certificaat IJSBEREIDER na 440 lestijden.

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs HIK

Kleinhoefstraat 4  2440 Geel
01 4 71 69 53     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cursa

Halmstraat 12  3600 Genk
08 984 99 03     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

Martelaarslaan 13  9000 Gent
09 225 04 36     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Creo

Arme-Klarenstraat 75  8800 Roeselare
05 126 11 94     

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs EduKempen

Boomgaardstraat 56  2300 Turnhout
01 449 07 10     

 

Linken

Banket, suikerwaren, chocolade, ijs bereiden (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Ijsbereider - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Ijsbereider - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Chocoladebewerker
  • Chocolatier
  • Confiturier
  • IJsbereider
  • Koekjesmaker
  • Suiker- en marsepeinbewerker

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 23-05-2025