Wild- en Gevogelteslager

Beschrijving

In deze opleiding leert men het vlees van wild, gevogelte, konijn en/of exotische vleessoorten beoordelen, aankopen, versnijden, verwerken en verkopen .
Je maakt de producten klaar om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van bereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.

 

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Ja
Wat leer je? Wild- en gevogelteslager
Beroepskwalificatie definitie ‘Keurt, koopt aan, versnijdt, verwerkt en verkoopt het vlees van wild, gevogelte, konijn en/of exotische vleessoorten teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van bereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.’
Beroepskwalificatie ID BK-0144-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Wild- en Gevogelteslager Standaard Certificaat Ja 600 lestijden
--
Wild- en Gevogelteslager Verlengd Certificaat Nee 720 lestijden
--
Wild- en gevogelteslager Verkort Certificaat Nee 480 lestijden
--

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!

St.-Elisabethlaan 6  8660 De Panne
05 841 51 61     

 

Beroepen

Traiteur

 

Linken

Poelier - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Wild- en gevogelteslager - Opleidingsprofiel SecVO

 

Wild- en Gevogelteslager

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Ja
Wat leer je? Wild- en gevogelteslager
Beroepskwalificatie definitie ‘Keurt, koopt aan, versnijdt, verwerkt en verkoopt het vlees van wild, gevogelte, konijn en/of exotische vleessoorten teneinde producten klaar te maken om deze in een consumptiecircuit te brengen onder de vorm van bereidingen, vleesproducten of bereide gerechten.’
Beroepskwalificatie ID BK-0144-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 4 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Ja
Opleidingsvariant Duur Studiebewijs Ingericht Studieomvang Einddatum
Wild- en Gevogelteslager Standaard Certificaat Ja 600 lestijden
--
Wild- en Gevogelteslager Verlengd Certificaat Nee 720 lestijden
--
Wild- en gevogelteslager Verkort Certificaat Nee 480 lestijden
--

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij Standaard Deelcertificaat Ja 40 lestijden
--
Aankoop-, verkoop- en voorraadbeheer slagerij Standaard Deelcertificaat Nee 80 lestijden
--
Eenvoudige verkoopklare gerechten Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Specialiteiten verkoopklare wild- en gevogeltegerechten Standaard Deelcertificaat Nee 80 lestijden
--
Stage wild- en gevogelteslagerij Standaard Deelcertificaat Nee 160 lestijden
--
Stage wild- en gevogelteslagerij Standaard Deelcertificaat Nee 240 lestijden
--
Stage wild- en gevogelteslagerij Standaard Deelcertificaat Nee 40 lestijden
--
Toonbankorganisatie en -verkoop slagerij Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Toonbankpresentatie slagerij Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!

St.-Elisabethlaan 6  8660 De Panne
05 841 51 61     

 

Beroepen

Traiteur

 

Linken

Poelier - VKS - Beroepskwalificatie niveau 4

Wild- en gevogelteslager - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Ambachtelijk slager
  • Beenhouwer
  • Bereider fijne vleeswaren
  • Bereider fijnkost
  • Bereider van vleesproducten
  • Charcutier
  • Charcutier traiteur
  • Chef-slager
  • Culinair slager
  • Hoofd afdeling charcuterie
  • Hulp in de charcuterie
  • Hulpslager
  • Keurslager
  • Medewerker charcuterie
  • Medewerker slagerij
  • Poelier
  • Poelier (m/v)
  • Slager charcutier
  • Slager-uitbener
  • Slager-verkoper van vleeswaren
  • Slagersgast
  • Slagershulp
  • Spekslager
  • Verkoper in een charcuterie
  • Vleesbewerker
  • Vleesbrader
  • Wild- en gevogelteslager

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 18-06-2024