Volwassenen
Technicus in fermentatieprocessen - wijnen
Beschrijving
Deze opleiding geeft je inzicht in de druiventeelt en de productiestappen om wijn te maken.
Je leert advies geven bij de keuze van grondstoffen, technieken en apparatuur.
We koppelen de degustatie vooral aan de smaakontleding, de geografische herkomst en het productieproces van deze wijnen. Als wijnexpert leer je een gefundeerd oordeel vellen over een wijn.
We maken natuurlijk ook zelf wijnen, waarvan we verschillende eigenschappen in het labo onderzoeken.
De afgestudeerden kunnen gaan werken in wijnhandels en alle grote bedrijven waar wijn geproefd, onderzocht en verkocht wordt.
Ze kunnen ook thuis wijnen maken, opvolgen en eventueel bijsturen.
Situering
| Studiegebied | Chemie |
| Diplomagericht | Nee |
| Beroepskwalificatie | geen beroepskwalificatie |
| Duaal | Nee |
| STEM | Ja |
| Opleidingsvariant | Technicus in fermentatieprocessen - Wijnen |
| Duur | Standaard |
| Studiebewijs | Certificaat |
| Ingericht | Ja |
| Studieomvang | 400 lestijden |
| Einddatum | geen einddatum |
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Beroepen
Bereider van alcoholische dranken
Linken
Alcoholische dranken maken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Technicus in Fermentatieprocessen - Wijnen - Opleidingsprofiel SecVO
Technicus in fermentatieprocessen - wijnen |
Beschrijving
Deze opleiding geeft je inzicht in de druiventeelt en de productiestappen om wijn te maken.
Je leert advies geven bij de keuze van grondstoffen, technieken en apparatuur.
We koppelen de degustatie vooral aan de smaakontleding, de geografische herkomst en het productieproces van deze wijnen. Als wijnexpert leer je een gefundeerd oordeel vellen over een wijn.
We maken natuurlijk ook zelf wijnen, waarvan we verschillende eigenschappen in het labo onderzoeken.
De afgestudeerden kunnen gaan werken in wijnhandels en alle grote bedrijven waar wijn geproefd, onderzocht en verkocht wordt.
Ze kunnen ook thuis wijnen maken, opvolgen en eventueel bijsturen.
Situering
| Studiegebied | Chemie |
| Diplomagericht | Nee |
| Beroepskwalificatie | geen beroepskwalificatie |
| Duaal | Nee |
| STEM | Ja |
| Opleidingsvariant | Technicus in fermentatieprocessen - Wijnen |
| Duur | Standaard |
| Studiebewijs | Certificaat |
| Ingericht | Ja |
| Studieomvang | 400 lestijden |
| Einddatum | geen einddatum |
Modules
| Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
|---|---|---|---|---|---|
| Accijnswetgeving | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
| Basiskennis grondstoffen en fermentatieprocessen | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 160 lestijden |
-- |
| Hygiƫne en kwaliteitscontrole | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
| Labo fermentatie - mousserende en versterkte wijnen | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Labo fermentatie - stille wijnen | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
| Veiligheids- en milieuwetgeving | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Sanctie
Certificaat Technicus in fermentatieprocessen - wijnen na 400 lestijden.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Linken
Alcoholische dranken maken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Technicus in Fermentatieprocessen - Wijnen - Opleidingsprofiel SecVO
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 18-06-2024
