Volwassenen

Technicus in fermentatieprocessen - Bieren
Beschrijving
De opleiding omvat de basiscompetenties voor het begrijpen, opvolgen en bijsturen van alcoholische fermentatieprocessen. Deze algemene basiscompetenties worden in de opleiding gekaderd in en toegepast op het productieproces van destillaten en likeuren.
Situering
Studiegebied | Chemie |
Diplomagericht | Nee |
Beroepskwalificatie | geen beroepskwalificatie |
Duaal | Nee |
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Technicus in fermentatieprocessen - Bieren |
Duur | Standaard |
Studiebewijs | Certificaat |
Ingericht | Ja |
Studieomvang | 420 lestijden |
Einddatum | geen einddatum |
Instellingen
Beroepen
Bereider van alcoholische dranken
Linken
Alcoholische dranken maken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Technicus in Fermentatieprocessen - Bieren - Opleidingsprofiel SecVO

Technicus in fermentatieprocessen - Bieren |
Beschrijving
De opleiding omvat de basiscompetenties voor het begrijpen, opvolgen en bijsturen van alcoholische fermentatieprocessen. Deze algemene basiscompetenties worden in de opleiding gekaderd in en toegepast op het productieproces van destillaten en likeuren.
Situering
Studiegebied | Chemie |
Diplomagericht | Nee |
Beroepskwalificatie | geen beroepskwalificatie |
Duaal | Nee |
STEM | Nee |
Opleidingsvariant | Technicus in fermentatieprocessen - Bieren |
Duur | Standaard |
Studiebewijs | Certificaat |
Ingericht | Ja |
Studieomvang | 420 lestijden |
Einddatum | geen einddatum |
Modules
Omschrijving | Type | Studiebewijs | Ingericht | Lestijden | Einddatum |
---|---|---|---|---|---|
Accijnswetgeving | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Accijnswetgeving | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Basiskennis grondstoffen en fermentatieprocessen | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 160 lestijden |
-- |
Basiskennis grondstoffen en fermentatieprocessen | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 160 lestijden |
-- |
Basiskennis grondstoffen en fermentatieprocessen | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 160 lestijden |
-- |
Debietregeling | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Debietregeling | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Hygiëne en kwaliteitscontrole | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Hygiëne en kwaliteitscontrole | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 40 lestijden |
-- |
Labo fermentatie - basisbieren | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Labo fermentatie - basisbieren | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Labo fermentatie - speciaalbieren | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Labo fermentatie - speciaalbieren | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 80 lestijden |
-- |
Veiligheids- en milieuwetgeving | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Veiligheids- en milieuwetgeving | Standaard | Deelcertificaat | Ja | 20 lestijden |
-- |
Sanctie
Certificaat Technicus in fermentatieprocessen - Bieren na 420 lestijden.
Instellingen
Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel
Materiaalstraat 67 1070 Anderlecht
02 528 09 50![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36![]()
![]()
Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent
Martelaarslaan 13 9000 Gent
09 225 04 36![]()
![]()
Linken
Alcoholische dranken maken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent
Technicus in Fermentatieprocessen - Bieren - Opleidingsprofiel SecVO
Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 11-01-2025