Uitbener-Uitsnijder

Beschrijving

Je leert basisvaardigheden en -technieken met betrekking tot het klaarmaken van vleeskwartieren en slachtafvallen om deze in het consumptiecircuit te brengen.
Je leert het werk plannen en organiseren, de nodige grondstoffen en materieel voorzien.
Je leert een varken en een rund uitsnijden en uitbenen.

 

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Nee
Wat leer je? Uitbener - uitsnijder
Beroepskwalificatie definitie De uitbener-uitsnijder versnijdt, beent uit, bewerkt en deelt karkassen op volgens de geldende regels van voedselveiligheid en hygiëne teneinde ze verder te verwerken en bewerken.
Beroepskwalificatie ID BK-0056-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
Opleidingsvariant Uitbener-Uitsnijder
Duur Standaard
Studiebewijs Certificaat
Ingericht Ja
Studieomvang 160 lestijden
Einddatum geen einddatum

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!

St.-Elisabethlaan 6  8660 De Panne
05 841 51 61     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

 

Beroepen

Uitsnijder uitbener

 

Linken

Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Slachten en vleesverwerken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Uitbener - uitsnijder - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3

Uitsnijder-Uitbener - Opleidingsprofiel SecVO

Uitbener-Uitsnijder - Opleidingsprofiel SecVO

 

Uitbener-Uitsnijder

Situering

Studiegebied Slagerij
Diplomagericht Nee
Wat leer je? Uitbener - uitsnijder
Beroepskwalificatie definitie De uitbener-uitsnijder versnijdt, beent uit, bewerkt en deelt karkassen op volgens de geldende regels van voedselveiligheid en hygiëne teneinde ze verder te verwerken en bewerken.
Beroepskwalificatie ID BK-0056-3
Beroepskwalificatie VKS Niveau 3 van de Vlaamse Kwalificatiestructuur
Beroepskwalificatie informatie Klik hier meer informatie over nodige kennis, competenties en vaardigheden
Duaal Nee
Opleidingsvariant Uitbener-Uitsnijder
Duur Standaard
Studiebewijs Certificaat
Ingericht Ja
Studieomvang 160 lestijden
Einddatum geen einddatum

 

Modules

Omschrijving Type Studiebewijs Ingericht Lestijden Einddatum
Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--
Karkassen uitsnijden en versnijden Standaard Deelcertificaat Ja 80 lestijden
--

 

Instellingen

GO! Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro

Keizersplein 19  9300 Aalst
053 46 19 00     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel

Materiaalstraat 67  1070 Anderlecht
02 528 09 50     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant

Desguinlei 244  2018 Antwerpen
03 242 26 19     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Cervo-GO!

St.-Elisabethlaan 6  8660 De Panne
05 841 51 61     

Centrum voor Volwassenenonderwijs Qrios

Halmstraat 6A  3600 Genk
089 69 40 00     

 

Beroepen

Uitsnijder uitbener

 

Linken

Slagerij (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Slachten en vleesverwerken (m/v/x) - Beroepsprofiel Competent

Uitbener - uitsnijder - VKS - Beroepskwalificatie niveau 3

Uitsnijder-Uitbener - Opleidingsprofiel SecVO

Uitbener-Uitsnijder - Opleidingsprofiel SecVO

 

Synoniemen

  • Uitbener (m/v)
  • Uitbener-behandelaar (m/v)
  • Uitsnijder (m/v)
  • Versnijder van kwartieren (m/v)

 


Pagina laatst bijgewerkt op basis van gegevens van: 18-06-2024