Ijsbereider - Syntra leertijd

Opleiding "Ijsbereider"

Als ijsbereider zet je grond- en hulpstoffen om via een warme bereiding naar verschillende soorten van consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs.
In een eerste fase van het ijsbereiden meng je de ingrediënten: eieren, melk, suiker en additieven.
Daarna pasteuriseer je het mengsel op hoge temperatuur om de micro-organismen te doden.
Je homogeniseert het mengsel, zo voorkom je vetafscheiding in het eindproduct.
Vervolgens koel je het mengsel en voeg je de smaakstoffen toe.
Om de juiste structuur te krijgen wordt het ijs daarna licht bevroren en belucht.
Je verpakt het ijs en sluit het af.
In deze vorm wordt het ijs diepgevroren en gehard.
De basisproducten worden al dan niet voorverpakt en al dan niet gedecoreerd.
Je houdt je natuurlijk strikt aan de geldende veiligheidsregels en normen voor hygiëne zoals HACCP.

De opleiding loopt over een periode van 1 jaar.

Opleiding "Ijsbereider"

In bezit zijn van certificaat Banketbakker ( Leertijd of DBSO)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Waar kan ik "Ijsbereider" volgen?

Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Antwerpen -
  Borsbeeksebrug 32 2600 Berchem
antwerpen@syntra-ab.be
http://www.syntra-ab.be/campussen/campus-antwerpen

Ijsbereider - Syntra leertijd

Opleiding "Ijsbereider"

Als ijsbereider zet je grond- en hulpstoffen om via een warme bereiding naar verschillende soorten van consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs.
In een eerste fase van het ijsbereiden meng je de ingrediënten: eieren, melk, suiker en additieven.
Daarna pasteuriseer je het mengsel op hoge temperatuur om de micro-organismen te doden.
Je homogeniseert het mengsel, zo voorkom je vetafscheiding in het eindproduct.
Vervolgens koel je het mengsel en voeg je de smaakstoffen toe.
Om de juiste structuur te krijgen wordt het ijs daarna licht bevroren en belucht.
Je verpakt het ijs en sluit het af.
In deze vorm wordt het ijs diepgevroren en gehard.
De basisproducten worden al dan niet voorverpakt en al dan niet gedecoreerd.
Je houdt je natuurlijk strikt aan de geldende veiligheidsregels en normen voor hygiëne zoals HACCP.

De opleiding loopt over een periode van 1 jaar.

Opleiding "Ijsbereider"

In bezit zijn van certificaat Banketbakker ( Leertijd of DBSO)

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Waar kan ik "Ijsbereider" volgen?

Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Antwerpen -
  Borsbeeksebrug 32 2600 Berchem
antwerpen@syntra-ab.be
http://www.syntra-ab.be/campussen/campus-antwerpen