Banketbakker-chocoladebewerker - Syntra leertijd

Opleiding "Banketbakker-chocoladebewerker"

Een banketbakker bewerkt, verwerkt en bakt degen, beslagen en suikerwerk om daarmee banketproducten te bereiden.
Dat kan gaan van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs.
Als banketbakker-chocoladebewerker ben jij onder meer gespecialiseerd in het bereiden van chocolade.
Je verwerkt getempereerde chocolade tot heerlijke pralines. Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema.
Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken.
Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt.
Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade.
Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend.
In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem.
Maar ook bij traiteurs en in horecabedrijven werken banketbakkers-chocoladebewerkers.
Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe.
De HACCP-regels zijn heilig voor jou. 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Bakker ( knelpuntberoep)

Bakkershulp ( knelpuntberoep)


Interessante links


Waar kan ik "Banketbakker-chocoladebewerker" volgen?

Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Antwerpen -
  Borsbeeksebrug 32 2600 Berchem
antwerpen@syntra-ab.be
http://www.syntra-ab.be/campussen/campus-antwerpen
Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be
Syntra West - campus Brugge -
  Spoorwegstraat 14 8200 Sint-Michiels
info@syntrawest.be
http://www.syntrawest.be

Banketbakker-chocoladebewerker - Syntra leertijd

Opleiding "Banketbakker-chocoladebewerker"

Een banketbakker bewerkt, verwerkt en bakt degen, beslagen en suikerwerk om daarmee banketproducten te bereiden.
Dat kan gaan van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs.
Als banketbakker-chocoladebewerker ben jij onder meer gespecialiseerd in het bereiden van chocolade.
Je verwerkt getempereerde chocolade tot heerlijke pralines. Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema.
Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken.
Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt.
Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade.
Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend.
In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem.
Maar ook bij traiteurs en in horecabedrijven werken banketbakkers-chocoladebewerkers.
Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe.
De HACCP-regels zijn heilig voor jou. 

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.

Bakker ( knelpuntberoep)

Bakkershulp ( knelpuntberoep)


Interessante links


Waar kan ik "Banketbakker-chocoladebewerker" volgen?

Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Antwerpen -
  Borsbeeksebrug 32 2600 Berchem
antwerpen@syntra-ab.be
http://www.syntra-ab.be/campussen/campus-antwerpen
Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be
Syntra West - campus Brugge -
  Spoorwegstraat 14 8200 Sint-Michiels
info@syntrawest.be
http://www.syntrawest.be