Grootkeukenhulpkok - Syntra leertijd

Opleiding "Grootkeukenhulpkok"

Als grootkeukenhulpkok hangen je werkuren in hoge mate af van het soort grootkeuken waarin je aan de slag bent.
Sommige bereiden maaltijden die meteen, dezelfde dag of uiterlijk 's anderendaags worden geserveerd, bijvoorbeeld in scholen of ziekenhuizen.
Andere produceren gerechten die op de één of andere manier langere tijd worden bewaard, zoals diepvriesmaaltijden of kant-en-klaargerechten.
Je volgt de instructies van de grootkeukenkok die je directe chef is, hebt de basistechnieken onder de knie en helpt mee bij de voorbereiding en de mise-en-place.
Doorgaans geef je ook zelf leiding aan andere medewerkers.
Je houdt je werkplek schoon, met aandacht voor hygiëne en veiligheid, en helpt meestal ook met het opruimen van de keuken.
Je ontvangt en controleert goederen en werkt op een zelfstandige manier met halffabricaten en zogenaamd convenience food.
Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen. 

Na 1ste jaar krijg je het certificaat grootkeukenmedewerker. Na het 3de jaar dat van grootkeukenhulp.

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Hulpkok ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)




Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)


Interessante links

Syntra-media: Kok

Waar kan ik "Grootkeukenhulpkok" volgen?

Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus St.-Niklaas
  Hogekouter 1 9100 Sint-Niklaas
sint-niklaas@syntra-mvl.be
http://www.syntra-mvl.be

Grootkeukenhulpkok - Syntra leertijd

Opleiding "Grootkeukenhulpkok"

Als grootkeukenhulpkok hangen je werkuren in hoge mate af van het soort grootkeuken waarin je aan de slag bent.
Sommige bereiden maaltijden die meteen, dezelfde dag of uiterlijk 's anderendaags worden geserveerd, bijvoorbeeld in scholen of ziekenhuizen.
Andere produceren gerechten die op de één of andere manier langere tijd worden bewaard, zoals diepvriesmaaltijden of kant-en-klaargerechten.
Je volgt de instructies van de grootkeukenkok die je directe chef is, hebt de basistechnieken onder de knie en helpt mee bij de voorbereiding en de mise-en-place.
Doorgaans geef je ook zelf leiding aan andere medewerkers.
Je houdt je werkplek schoon, met aandacht voor hygiëne en veiligheid, en helpt meestal ook met het opruimen van de keuken.
Je ontvangt en controleert goederen en werkt op een zelfstandige manier met halffabricaten en zogenaamd convenience food.
Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen. 

Na 1ste jaar krijg je het certificaat grootkeukenmedewerker. Na het 3de jaar dat van grootkeukenhulp.

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Hulpkok ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)




Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)


Interessante links

Syntra-media: Kok

Waar kan ik "Grootkeukenhulpkok" volgen?

Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus St.-Niklaas
  Hogekouter 1 9100 Sint-Niklaas
sint-niklaas@syntra-mvl.be
http://www.syntra-mvl.be