Hulpkok - Syntra leertijd

Opleiding "Hulpkok"

Als hulpkok of souschef kun je aan de slag in elke onderneming die voedingswaren bereidt en al dan niet ter plekke serveert.
Meestal werk je in een restaurant of brasserie, maar uiteraard schakelen ook traiteurs vaak hulpkoks in.
In elk geval ben je vaak aan het werk wanneer de meeste mensen juist vrij zijn.
Vrijwel alle grote chefs zijn ooit als hulpkok begonnen en hebben het vak vooral al doende geleerd.
Is het je ambitie om later zelf een zaak te runnen, dan is deze functie de ideale springplank.
Je hebt de basistechnieken onder de knie, weet hoe belangrijk de mise-en-place is, steelt met je ogen en bent uiterst leergierig.
Je houdt je eigen werkplek tijdens de service zo goed mogelijk schoon, volgt de instructies van de kok, geeft zelf leiding aan andere medewerkers en helpt na afloop met het opruimen van de keuken.
Als souschef moet je meestal ook bepaalde voedingsmiddelen bestellen en ontvangen.
Je controleert de kwaliteit ervan en zorgt ervoor dat ze in de juiste omstandigheden worden bewaard.
Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.  

Na 1ste jaar krijg je het certificaat keukenmedewerker. Na het 3de jaar dat van hulpkok

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Hulpkok ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)


Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)


Interessante links

Syntra-media: Kok

Waar kan ik "Hulpkok" volgen?

Syntra Brussel - Campus Ukkel
  Stallestraat 292 1180 Ukkel
info@syntrabrussel.be
http://www.syntrabrussel.be
Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Antwerpen -
  Borsbeeksebrug 32 2600 Berchem
antwerpen@syntra-ab.be
http://www.syntra-ab.be/campussen/campus-antwerpen
Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Mechelen
  Oude Baan 2 2800 Mechelen
mechelen@syntra-ab.be
http://www.syntra-ab.be
Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be
Syntra West - campus Brugge -
  Spoorwegstraat 14 8200 Sint-Michiels
info@syntrawest.be
http://www.syntrawest.be
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Gent
  Autoweg-Zuid 3 9051 Afsnee
gent@syntra-mvl.be
http://www.syntra-mvl.be
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus St.-Niklaas
  Hogekouter 1 9100 Sint-Niklaas
sint-niklaas@syntra-mvl.be
http://www.syntra-mvl.be

Hulpkok - Syntra leertijd

Opleiding "Hulpkok"

Als hulpkok of souschef kun je aan de slag in elke onderneming die voedingswaren bereidt en al dan niet ter plekke serveert.
Meestal werk je in een restaurant of brasserie, maar uiteraard schakelen ook traiteurs vaak hulpkoks in.
In elk geval ben je vaak aan het werk wanneer de meeste mensen juist vrij zijn.
Vrijwel alle grote chefs zijn ooit als hulpkok begonnen en hebben het vak vooral al doende geleerd.
Is het je ambitie om later zelf een zaak te runnen, dan is deze functie de ideale springplank.
Je hebt de basistechnieken onder de knie, weet hoe belangrijk de mise-en-place is, steelt met je ogen en bent uiterst leergierig.
Je houdt je eigen werkplek tijdens de service zo goed mogelijk schoon, volgt de instructies van de kok, geeft zelf leiding aan andere medewerkers en helpt na afloop met het opruimen van de keuken.
Als souschef moet je meestal ook bepaalde voedingsmiddelen bestellen en ontvangen.
Je controleert de kwaliteit ervan en zorgt ervoor dat ze in de juiste omstandigheden worden bewaard.
Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.  

Na 1ste jaar krijg je het certificaat keukenmedewerker. Na het 3de jaar dat van hulpkok

Mogelijke beroepen

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. Enkel beroepen uit de beroependatabase van Onderwijskiezer zijn vermeld. Er kunnen dus steeds nog andere mogelijkheden zijn. Klik op een beroep voor meer informatie.


Hulpkok ( knelpuntberoep)

Keukenmedewerker ( knelpuntberoep)


Productieoperator voeding ( knelpuntberoep)


Interessante links

Syntra-media: Kok

Waar kan ik "Hulpkok" volgen?

Syntra Brussel - Campus Ukkel
  Stallestraat 292 1180 Ukkel
info@syntrabrussel.be
http://www.syntrabrussel.be
Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Antwerpen -
  Borsbeeksebrug 32 2600 Berchem
antwerpen@syntra-ab.be
http://www.syntra-ab.be/campussen/campus-antwerpen
Syntra Antwerpen & Vlaams Brabant - Campus Mechelen
  Oude Baan 2 2800 Mechelen
mechelen@syntra-ab.be
http://www.syntra-ab.be
Syntra Limburg - Campus Hasselt
  Gouverneur Verwilghensingel 40 (ingang via Trichterheideweg) 3500 Hasselt
infohasselt@syntra-limburg.be
http://www.syntra-limburg.be
Syntra West - campus Brugge -
  Spoorwegstraat 14 8200 Sint-Michiels
info@syntrawest.be
http://www.syntrawest.be
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus Gent
  Autoweg-Zuid 3 9051 Afsnee
gent@syntra-mvl.be
http://www.syntra-mvl.be
Syntra Midden-Vlaanderen - Campus St.-Niklaas
  Hogekouter 1 9100 Sint-Niklaas
sint-niklaas@syntra-mvl.be
http://www.syntra-mvl.be