Medewerker kamerdienst duaal - Syntra
Opleiding "Medewerker kamerdienst duaal"
In de opleiding medewerker kamerdienst duaal leer je:
- in te staan voor de schoonmaak, de orde en het onderhoud van kamers, badkamers en gemeenschappelijke ruimtes,
- te werken volgens de kwaliteitseisen van de organisatie, de hygiënische en veiligheidsnormen,
- het ontbijt op te dienen/klaar te zetten
- het linnen te onderhouden van logiesverstrekkende of toeristische organisaties.
Deze duale opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:
- Beroepskwalificatie medewerker kamerdienst, niveau 2
Meer dan de helft van je 2e graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: concreet gaat het over gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis).
Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject/curriculumdossier. Hierin staat gedetailleerd wat jij minimaal moet leren. Open het tabblad ‘Lessen’, om het te lezen.
Deze duale opleiding is een graadsopleiding en loopt over 2 jaren.
Bron: www.duaalleren.vlaanderen en omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase’.
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren.
Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren.
Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. Duur en inhoud van de aanloopfase liggen niet vast.
De aanloopfase kan je maar volgen als je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ hebt gekregen. Meer info op school.
Waar kan ik "Medewerker kamerdienst duaal" volgen? |
||||
|
Medewerker kamerdienst duaal - Syntra |
- Beschrijving
- Toelating
- Lessen
- Attesten
- Wat na
- Campus
Opleiding "Medewerker kamerdienst duaal"In de opleiding medewerker kamerdienst duaal leer je:
Deze duale opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:
Meer dan de helft van je 2e graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: concreet gaat het over gemiddeld minstens 20u/week (op jaarbasis). Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject/curriculumdossier. Hierin staat gedetailleerd wat jij minimaal moet leren. Open het tabblad ‘Lessen’, om het te lezen. Deze duale opleiding is een graadsopleiding en loopt over 2 jaren. Bron: www.duaalleren.vlaanderen en omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase’. Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren. ToelatingInstapmoment:Je kan tot en met 15 januari instappen in zowel 3 als 4 duaal. Algemene toelatingsvoorwaarden zijn dezelfde als voor niet-duale studierichtingen met finaliteit arbeidsmarkt (BSO) in 3 en 4 SO:
- minstens 16 jaar zijn of
Ook aan de Specifieke toelatingsvoorwaarden van een duale opleiding 2e graad moet je voldoen (zie tabblad ‘Lessen’). Voor bepaalde opleidingen gelden er nog bijkomende toelatingsvoorwaarden. Deze staan ook beschreven in het curriculumdossier van de opleiding. Zie tabblad ‘Lessen’. Een duale opleiding in het SO kan je volgen tot in het schooljaar waarin je 25 jaar wordt.
Mag je starten in het 4e jaar duaal?Als je start in 4 duaal arbeidsmarktgericht/BSO gelden naast de specifieke en bijkomende toelatingsvoorwaarden, de algemene toelatingsvoorwaarden voor 4 BSO nl.:
Dit moet beslist worden binnen de 35 lesdagen vanaf je start in dat leerjaar. Veranderen van school mag altijd. Veranderen van studie: Natuurlijk moet je steeds voldoen aan de toelatingsvoorwaarden van de ‘nieuwe’ studierichting. Lessen1 dag per week volg je les op SYNTRA + 4 dagen per week breng je door op je werkplek. Je opleiding is gebaseerd op het curriculumdossier van deze 2-jarige duale opleiding. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren op het vlak van:
Algemene vorming SYNTRA beslist hoe je opleiding er uit ziet en volgt deze op. Heb je specifieke noden en wens je aanpassingen op school en/of op de werkplek? Bespreek dit met je trajectbegeleider. De Syntra-campus kan je opleiding lineair of modulair organiseren. Meer informatie over de inhoud, competenties, beroepskwalificaties en doelstellingen vind je hier. Meer info over duaal leren op duaalleren.vlaanderen.be. AttestenNa 3 duaal finaliteit arbeidsmarkt:
Je krijgt op het einde van je 3 BSO duaal:
Na 4 BSO duaal finaliteit arbeidsmarkt kan je volgende studiebewijzen behalen:
Let wel: Niet voor elke opleiding is de beroepskwalificatie opgedeeld in deelkwalificaties.
Wanneer krijg je je studiebewijs? Als je je graadsopleiding hebt beëindigd. Meestal is dat op het einde van het schooljaar (30 juni) maar het kan ook tijdens het schooljaar. Als je na 3 of 4 duaal overstapt naar een niet- duale studierichting, krijg je altijd een oriënteringsattest. Wat naIn de praktijk zullen de meeste leerlingen doorstromen naar de duale vervolgopleiding in de 3e graad. In theorie kan je in de 3e graad verder studeren in?alle duale BSO- opleidingen van hetzelfde studiedomein. Dit wil niet zeggen dat alle overstappen even vlot haalbaar zijn. Informeer goed of je voldoende basis hebt voor de richting die je kiest. Je kan ook schakelen naar een niet-duaal leersysteem. Uitzonderlijk ga je met je onderwijskwalificatie OK2 (getuigschrift 2e graad SO) en/of beroepskwalificatie op niveau 2, aan de slag op de arbeidsmarkt.
|